1 מערבבים בקערה את השקדים טחונים וקליפת הלימון ומניחים בצד.
2 מקציפים בקערה נפרדת כ-2 דקות את החלבונים והמלח עד לקבלת קצף רך.
3 מוסיפים בהדרגה לחלבונים המוקצפים את כוס הסוכר וטורפים היטב עד שהקצף הופך ליציב אך לא נוקשה (כ-4 דקות).
4 מוסיפים את תמצית הווניל וליקר התפוזים ומערבבים קלות.
5 מוסיפים את הקצפת שהתקבלה לתערובת השקדים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת סמיכה.
6 מעבירים את המסה שהתקבלה ל-3 שעות מינימום (עם עדיפות ללילה שלם) במקרר.
7 מניחים נייר אפייה על תבנית ומפזרים את רבע כוס הסוכר על התבנית.
8 מחממים תנור ל-160 מעלות.
9 מוציאים את הבצק מהמקרר ומגלגלים אותו בעדינות על הסוכר שעל נייר האפייה לגליל ארוך בעובי של כ-2 ס"מ, וחותכים את הגליל לעוגיות בגודל של כ-5 ס"מ. מסדרים את העוגיות בתבנית עם מרווחים ביניהן ומכניסים לתנור החם ל-17 דקות.
10 מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים לחלוטין (מומלץ לא לגעת בעוגיות - הן יהיו קצת רכות אבל אין מה לדאוג כי הן יתקשו בחוץ. המרקם יהיה קריספי מבחוץ ומעט רך בפנים, ואם תרצו ממש לייבש אותן אפשר להשאיר אותן עוד 3 דקות בתנור תחת השגחה).
11 בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים עם כוס יין או תה.
>> לעוד מתכונים בבלוג גבישס