עוגת ביסקוויטים, גבינה ותותים בסירופהשבוע נפלנו שדודים לרגלי מתכון מושקע במיוחד לעוגת ביסקוויטים של הבלוג מתוקים שלי, שלא התייחס אליה כאל עוגה קלילה ללא אפייה - אלא סוף סוף עשה לה כבוד, עם מלית גבינה מתוקה וסירופ מתותים טריים והכל
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית מרובעת בגודל 24X24 ובעומק של 4 ס"מ:
לתותים בסירופ:
למלית גבינה:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 התותים: שוטפים ומנקים את התותים מעוקץ, פורסים לפרוסות דקות ומניחים בקערה. מפזרים מעל 1/4 כוס סוכר ומערבבים בעדינות כך שכל התותים יצופו היטב בסוכר. מניחים בצד ומדי פעם מערבבים שוב. 2 מלית הגבינה: בקערה מערבבים את הגבינה עם רבע כוס סוכר. מוסיפים מחית/תמצית וניל ומערבבים היטב. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת הגבינה ולאחר מכן מקפלים את כל היתר עד לקבלת תערובת אחידה. 3 הרכבת העוגה: מרפדים את התבנית בשכבה אחידה של ביסקוויטים (אם הביסקוויטים לא נכנסים בשלמותם, ניתן לשבור אותם כך שיתאימו לתבנית). מצפים בשליש מקרם הגבינה. מפזרים מעל מחצית מפרוסות התותים והסירופ שנותר בתחתית הקערה. דוחפים בעדינות את התותים לתוך הקרם כך שתיווצר שכבה אחידה ככל שניתן. מכסים בשכבה נוספת של ביסקוויטים. מצפים שוב בשליש מכמות הגבינה ובמחצית הנותרת של התותים והסירופ. מכסים שוב בשכבה נוספת של ביסקוויטים ומעליה את השליש האחרון של הגבינה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ושולחים לקירור לפחות ללילה שלם ורצוי אפילו למשך יומיים. 4 לפני ההגשה: ניתן להקפיא את העוגה למשך 1/2 שעה-שעה רק כדי לאפשר חילוץ קל שלה מהתבנית (לא חובה). מצפים בתותים שלמים או בפרוסות תותים ומגישים. העוגה נשמרת בקירור עד שבוע. >> למתכון השלם בבלוג מתוקים שלי >> בפעם הקודמת התעלפנו מעוגיות השקדים של פיית העוגיות |