פיתות ביתיות על הגרילקבלו פיתות ביתיות וממזריות שהולכות פשוט לגנוב את ההצגה בעל האש השנתי של יום העצמאות: בצק שמרים שמתפיחים ומתפיחים שוב, גריל חם, שמן זית וזעתר. יוצא פיצוץ. מדובר באחת הפעמים הבודדות שהבשר הוא רק תירוץ![]()
צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל |
המצרכים (8 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים ושמרים טריים (מפוררים), ומערבבים קלות. 2 מוסיפים את הקמח והסוכר ולשים במהירות איטית כ-3 דקות עד שהחומרים מתאחדים. 3 מוסיפים שמן זית, מגבירים למהירות בינונית ולשים כ-6 דקות. 4 מוסיפים מלח ולשים עוד כ-2 דקות במהירות בינונית (הבצק יהיה נוזלי וזה בסדר). 5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 6 לאחר שעה מקפלים את הבצק שוב, ומניחים להתפחה חוזרת של כ-30 דקות. 7 מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומניחים אותם על תבנית מקומחת. מכסים במגבת ומתפיחים שוב. 8 משטחים בעדינות כל כדור בצק בידיים משומנות, מקמחים את הפיתות קלות ושמים על רשת הגריל. 9 אופים את הפיתות כ-7 דקות לכל צד (בהשגחה צמודה), מוציאים, מורחים שמן זית, מפזרים זעתר ומגישים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |