1 מחממים תנור ל- 220 מעלות.
2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקרמבל ומניחים בצד.
3 מחממים מחבת או סיר נמוך (כזה שאפשר להכניס לתנור). מוסיפים את שמן הזית (והחמאה, אם רוצים), הגזר, שורש וגבעול הסלרי, הכרישה, המלח, הסוכר והפלפל השחור, ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתחילים להזהיב. מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים עוד 2 דקות.
4 מוסיפים את מיץ הלימון והמים ומביאים לרתיחה.
5 מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כ-10 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך (אבל לא יותר מדי).
6 מכבים את האש. מפזרים מעל הירקות את תערובת הקראמבל ומטפטפים כ-2 כפות שמן זית (או מנקדים בחמאה).
7 מכניסים לתנור וצולים כ-7 דקות או עד שהקרמבל מזהיב. מוציאים מהתנור, מזלפים מעט שמן זית מעל, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
>> לעוד מתכונים בבלוג גבישס