מלבי שמנת עם סירופ ורדים, אגוזים וקוקוסהפוסט שהכי גירה אותנו השבוע הזכיר לנו את ילדותנו התמימה והמתוקה, שבה המלבי עדיין היה מלבי והקיץ היה סיבה גדולה למסיבה. אז קבלו אותו: מלבי שמנת ריחני ונהדר, שמכינים בבית בקלי קלות
צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט
|
המצרכים (6 מנות):למלבי (6 כוסות אישיות בנפח 150 מ"ל):
לסירופ ורדים:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 שמים שמנת מתוקה, חלב וסוכר בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. 2 בינתיים מעבבים יחד בקערית קטנה קורנפלור וחלב לתערובת אחידה. 3 כשתערובת השמנת רותחת מוסיפים פנימה תוך כדי טריפה נמרצת את תערובת הקורנפלור. 4 מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את המלבי תוך כדי טריפה עד שהוא מסמיך ורותח. 5 מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים. מערבבים היטב. 6 מחלקים את המלבי בין הכוסות וממלאים כמעט עד שפת הכוס (משאירים קצת מקום לסירופ ולקישוט). 7 מצננים במקרר במשך כ-1-2 שעות או עד שהמלבי קרים לחלוטין. 8 סירופ ורדים: בסיר קטן שמים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-1-2 דקות לאחר הרתיחה, עד שכל הסוכר נמס לחלוטין. 9 מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים וצבע מאכל לפי הטעם. מערבבים היטב. 10 מצננים את הסירופ לחלוטין לפני ההגשה. 11 הגשה: מעל כל מלבי שמים 1-2 כפות סירופ ומקשטים באגוזים וקוקוס טחון. מגישים מיד. הערות, הארות ותוספות:* רוצים מלבי בגרסה נטולת חלב? נסו את המלבי חלב שקדים. * במקום תמצית ורדים אפשר להשתמש במי זהר (מי פריחת הדרים) לטעם קצת שונה ולא פחות טעים. * כמובן שאפשר להשתמש בכל אגוז שאוהבים. * חשוב לקרר את המלבי היטב גם בשביל שיתייצבו וגם כי הכי טעים לאכול אותו קר מאוד. |