סלט חצילים ברוטב עגבניותהוא טעים חם, הוא טעים קר, והוא הכי טעים על חלה טרייה ביום שישי אחרי הצהריים. קבלו את סלט החצילים המנצח של בלבוסטה, שאפילו לא מצריך טיגון
צילום: באדיבות הבלוג balaboosta
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מסדרים את פרוסות החצילים בשכבה אחת בתבנית מרופדת נייר אפייה. מוזגים שמן זית לקערונת קטנה ובעזרת מברשת מברישים כל חציל בשכבה דקה של שמן. 2 אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהצד העליון של החצילים שחום ויפה (אבל לא שרוף), בערך 20 דקות. מוציאים את התבנית, הופכים כל חציל ומורחים את השכבה העליונה בשמן זית. מחזירים לתנור עד שגם הצד העליון שחום ויפה - כ-20 דקות נוספות. 3 בינתיים מכינים את רוטב העגבניות: מחממים בסיר בינוני מעט שמן ומטגנים את השום (זהירות, הוא נשרף תוך שניות). מוסיפים פנימה את רסק העגבניות ומערבבים תוך הוספת שליש-חצי כוס מים. מוסיפים סוכר, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים. מבשלים 5-10 דקות. שימו לב, הרוטב צריך להיות נוזלי ומעט מעט סמיך. 4 מוסיפים את החצילים לרוטב ומסדרים אותם שכבה על שכבה. את השכבה העליונה דוחפים בעזרת כף פנימה כדי שגם היא תהיה מכוסה ברוטב. 5 מכסים את הסיר ומבשלים 10-15 דקות על אש נמוכה. שדרוגים:* רוצים את הסלט חריף? הוסיפי מעט צ'ילי יבש או פלפל חריף פרוס יחד עם השום.* אפשר לקראת סיום הבישול להוסיף חופן נדיב של עלי פטרוזיליה. המתכון באדיבות הבלוג balaboosta |