1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מניחים את השוקולד במריר בקערה חסינת חום וממיסים במיקרוגל במשך 2 דקות (עוצרים ומערבבים בכל חצי דקה).
3 ממיסים את החמאה במיקרוגל, ומוסיפים לקערת השוקולד המומס. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מקציפים את הביצים (בשלמותן), הסוכר וסוכר הווניל במיקסר על מהירות גבוהה במשך כ-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
5 מקפלים את השוקולד והחמאה בעזרת מרית לתוך תערובת הביצים התפוחה, ומסננים פנימה את הקמח (כדי להעביר אותו ניפוי). ממשיכים בתנועות הקיפול עד לקבלת מרקם אחיד.
6 יוצקים את התערובת לתבנית 26 מרופדת בנייר אפייה ואופים 40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים ומעבירים לשעה במקרר.
7 מכינים את הציפוי (גאנאש): מחממים את השמנת המתוקה עד כמעט רתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין והתערובת אחידה. משהים את הציפוי 30 דקות בטמפרטורת החדר.
8 הופכים את העוגה כך שהחלק העליון שלה הופך להיות הבסיס, ומניחים על רשת שמתחתיה תבנית אפייה. יוצקים את הציפוי על העוגה עד שהיא מכוסה לחלוטין. את הציפוי שנאסף בתבנית מחזירים לקערה ושומרים במקרר.
* לציפוי בצק סוכר כמו בתמונה: מרדדים את בצק הסוכר לגודל גדול במעט מהעוגה, מכסים אותה, מהדקים ומסירים את הקצוות המיותרים.
9 מגישים את העוגה קרה או חמה, בתוספת גלידת וניל או פירות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!