4 קילו אורז, לא פחות. זה מה שהזמינו דיירי האח הגדול השבוע אחרי שכשלו במשימת התקציב וצברו עשרות פסילות. בלי בשר, בלי עוף, בלי שום דבר שיכול להיתפס כמותרות. ועכשיו נשאלת השאלה מה עושים עם כל כך הרבה אורז, ובעיקר איך מצליחים לגוון איתו במשך שבוע שלם. אז כן, מסתבר שאפשר.
1. קציצות אורז
קציצות אורז עם בשר אנחנו מכירים ואוהבים, אבל מסתבר שאפשר לעשות את זה גם צמחוני, ושזה יוצא לא פחות טעים. לא באמת צריך מתכון: לוקחים אורז לבן מבושל (או שמבשלים במיוחד), מוסיפים ביצים (אחת על כל כוס של אורז מבושל), ומגררים פנימה כל ירק שמוצאים בבית: גזר, בטטה, קישוא, בצל ואפילו סלק. מוסיפים עשבי תיבול קצוצים (אם יש, מה שיש, אם אין לא נורא), קצת תירס מקופסה, מלח ופלפל – צרים קציצות ומטגנים משני הצדדים.
2. אורז מוקפץ עם ירקות ורוטב סויה
עוד דרך לרענן אורז לבן היא להקפיץ אותו עם רוטב סויה וירקות. ההכנה פשוטה: חותכים גזר, קישואים, בצל ופלפלים לרצועות דקות (אם אין הכל לא נורא, מה שיש טוב). אם יש פטריות ו/או נבטים מניחים גם אותם על השיש. מטגנים במעט שמן את רצועות הגזר. כשהן מתחילות להתרכך מוסיפים את הקישוא, הבצל והפלפל, ולבסוף את הפטריות והנבטים. ממליחים. מוסיפים פנימה אורז מוכן וכף עד שלוש של רוטב סויה, ומקפיצים עוד 3-4 דקות. אם יש לכם ג'ינג'ר טרי בבית, גם הוא ישמח להשתלב.
3. אורז פרסי עם תפודים
כשמדברים עם פרסי על אורז פרסי, הוא דבר ראשון חושב על התפודים. אין מה לעשות, למרות היותם בבחינת מיעוט בסיר (שכבה אחת בקרקעית וזה הכל) – הפרסטיז' של פרוסות תפוחי האדמה הפריכות בסיר האורז הפרסי הוא עצום. האמת? בצדק. הן מטוגנות, אבל גם מבושלות, טבעיות אבל גם מתובלות, והן משמשות בנות לוויה מושלמות לאורז. שימו לב, לא מספיק להניח כמה פרוסות תפודים בסיר ולהמשיך כרגיל. לאורז פרסי יש את שיטת הבישול שלו, שכוללת שני שלבים.
>> למתכון: אורז פרסי עם תפוחי אדמה
4. אורז עם סלט
כאן מדובר יותר בהצעת הגשה ופחות במתכון: יש לכם אורז לבן נקי שמוציא לכם את החשק לאכול מרוב בנאליות? חממו אותו טוב טוב, ובינתיים תקצצו מלפפון ועגבנייה קטן קטן. עכשיו תערבבו את הסלט הקר עם האורז החם, ותסתערו. אפשר להוסיף שמן זית, אפשר לזלף טחינה בנדיבות, ואפשר גם סתם כך. טעים טעים.
5. אורז עם אטריות
יש אנשים שלעולם לא תמצאו בבית שלהם אורז לבן, כי אם זה בלי כורכום זה פשוט לא זה (ולא, אנחנו לא מתכוונים רק לאביבית). אבל הכורכום לא בא לבד – בדרך כלל מוסיפים לו גם קצת אטריות – הכי דקות ופשוטות, של מרק – שיגוונו את הטעם ובעיקר את המרקם. איך מכינים? בערך כמו אורז רגיל, רק שקודם מטגנים בנפרד את האטריות והכורכום. במסעדות ערביות זה רץ חזק, ואפשר להבין למה. שדרוג קטן וצהבהב שמשנה את האורז לגמרי.
>> למתכון: אורז צהוב עם אטריות
6. אורז עם אפונה וקטשופ
סטייה אישית שלנו, שלאט לאט אנחנו מוצאים לה עוד מכורים בסתר: אורז עם אפונה (כאלה שהתבשלו ביחד או בנפרד), מעורבב עם כמות יפה של קטשופ. לא מי יודע מה מזין, רחוק מאוד מלהיות גורמה – אבל עד שלא טעמתם בבקשה אל תשפטו. ג'אנק אמיתי, אבל כיפי בטירוף (אגב, גם בלי אפונה זה סבבה).
7. אורז הודי
היתרון של האורז ההודי זה שהוא כל כך מתובל – שכמעט אפשר לשכוח שזה אורז. אז אם נגזר עליכם לחיות על חומר הגלם הזה שבוע שלם, זו יכולה להיות אופציה מצוינת לגיוון. הסוד כאן הוא תיבול מאסיבי, אבל לא סתם תיבול. ציפורן, הל, קינמון, כורכום וזעפרן – כל אלה ביחד יספקו לכם חוויית אורז אחרת לגמרי. ההכנה פשוטה: מטגנים את התבלינים, מוסיפים את האורז והמים והיידה.
8. אורז עם יוגורט
אם אנחנו כבר בכיוון הודי, שווה לזכור שאורז ויוגורט הולכים מצוין ביחד. אורז חם, מתובל או רק מומלח, עם כף נאה של יוגורט לבן צונן (עדיף עזים אבל לא חובה) – יופי של ארוחת ערב.
9. אורז בחלב קוקוס
רוצים לתת לאורז שלכם טוויסט קטן של מזרח רחוק באפס השקעה? פשוט המירו חצי מכמות המים שבמתכון בחלב קוקוס, ובשלו כרגיל. לטעם מודגש השתמשו בחלב קוקוס איכותי יותר, עם אחוזי שומן גבוהים. מגישים עם בצל ירוק.
10. אורז בחלב
ואם כבר חלב, אנחנו חלילה לא רוצים להפלות את החלב הרגיל. במתכון הזה האורז הוא לא סתם אורז לבן אלא אורז עגול (רצוי ארבוריו), שמשמש בדרך כלל לריזוטו. זה סוג האורז שיבטיח לכם מעדן דביק וסמיך כמו שצריך. בתוך הפודינג הנחמד הזה מצפינים קצת שוקולד, והתוצאה – קינוח שווה שווה, שהולם יפה שבוע שכולו אורז.
>> למתכון: פודינג אורז בחלב עם שוקולד