קציצות עוף ברוטב קוקוס חריף מתוקרוצים להפיח חיים חדשים בקציצות עוף? שדכו אותן לרוטב אסייתי קצת מתוק וקצת חריף, ותראו איך כל הבית מתאהב בהן מחדש. אגב, זו לא טעות - אין ביצים או פירורי לחם בקציצות והן מוכנות כשהן מבושלות לחלוטין
עז תלם
| mako אוכל
| פורסם 05/07/15 14:10
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (5 מנות):לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 להכנת הרוטב, מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. 2 מוסיפים את גבעולי הבצל הירוק, השום, הפלפל הרגיל והחריף, והג'ינג'ר ומטגנים כ-30 שניות, עד שהשום והג'ינג'ר מפיצים ריח נעים. 3 מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים דקה נוספת, ואז מוסיפים את קרם הקוקוס, רוטב הסויה, הצ'ילי המתוק וכוס מים. 4 מערבבים היטב, מביאים לרתיחה וטועמים. מוסיפים עוד צ'ילי מתוק או סויה לפי הטעם. 5 שומרים את הרוטב על להבה נמוכה, ובמקביל מכינים את הקציצות. 6 שמים את מרכיבי הקציצות בקערה, מערבבים היטב ואז לשים את התערובת כחצי דקה (אין צורך בביצה ופירורי לחם). 7 מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת. 8 בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות קטנות עגולות וחמודות (קצת יותר קטנות מכדור פינג פונג). מטגנים אותן בשני נגלות בשמן החם, 2 דקות מכל צד או עד קבלת צבע זהוב. את הנגלה הראשונה של הקציצות מעבירים לרוטב ובאותו אופן מכינים נגלה נוספת. 9 מנערים מעט את הסיר עם הקציצות, כדי שכל הקציצות יכוסו ברוטב. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין (עשבי התיבול צריכים להישאר ירוקים ויפים). טועמים ומתקנים תיבול בפעם האחרונה. אם הרוטב סמיך מדי, נין להוסיף מעט מים. מגישים ביחד עם אורז. >> בשבוע שעבר הכנו פאד תאי>> אגסים צלויים שילדים אוהבים |