1 משרים את אטריות האורז בהרבה מים קרים כ-45 דקות, עד שהן נהיות רכות. מסננים ממי ההשריה.
2 מכינים את הרוטב: שמים את כל המצרכים בסיר קטן ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. ממשיכים לערבב מעל להבה נמוכה עד שמתקבל רוטב סמיך בצבע שוקולדי למדי (זה לוקח בערך 3 דקות).
3 מחממים מחבת רחבה מעל הלהבה הכי גדולה שיש. כשהמחבת לוהטת מטגנים את הגזר תוך כדי ערבוב כ-30 שניות.
4 מוסיפים את רצועות הכרוב, הטופו והג'ינג'ר ומקפיצים כדקה, עד שהכרוב מתחיל להיראות רך.
5 מזיזים בעזרת תרווד או כף עץ את תכולת המחבת לצד אחד, מוסיפים מעט שמן לצד הריק ויוצקים אליו את הביצה הטרופה.
6 מקשקשים את הביצה עד שהיא מבושלת לחלוטין, ואז מערבבים אותה עם שאר הירקות שבמחבת.
7 מוסיפים את אטריות האורז ומקפיצים הכל ביחד כ-20 שניות.
8 מוסיפים את כל הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים כחצי דקה. אם כל הסיפור מרגיש סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מים או רוטב סויה (טועמים ומחליטים).
9 מוסיפים את הבצל הירוק והנבטים, מקפיצים פעם אחרונה ומעבירים לשתי צלחות.
10 מקשטים בבוטנים קלויים ומגישים לצד רוטב הדגים, שבבי הצ'ילי, הבצל הירוק, הכוסברה והנבטים.
טיפ: אם רוצים להכפיל כמויות מטגנים כל ירק (ואת הטופו) בנפרד, וברגע שכל המרכיבים מוכנים מערבבים עם אטריות האורז והרוטב בסיר גדול, ולא במחבת (כדי שלא יישפך).
טיפ 2: אם מסובך לכם לקשקש את הביצה במחבת תוך כדי ההכנה, אפשר להכין ממנה חביתה רגילה, לחתוך לרצועות קטנות ולהוסיף למנה יחד עם אטריות האורז.
לאתר של עז תלם
>> בואו גם אתם להוציא את המאסטר שף שבכם