1 מכינים את המלית: מערבבים עם לקקן למעין מחית את החמאה, המייפל, אבקת הסוכר, הקינמון והשקדים הטחונים. מניחים בצד.
2 חותכים את הפירות לגודל בינוני (אם מדובר באגסים או שזיפים חוצים כל פרי לשניים, מוציאים את הליבה ופורסים לשמיניות).
3 הבצק: מערבבים בקערה עם הידיים קמח ואבקת סוכר. מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לערבב עם הידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
4 מוסיפים את המים הקרים ומערבבים מעט, עד שנוצר כדור בצק רך ונעים למגע.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 שומרים רבע כוס מהבצק בצד. מכניסים את שאר הבצק לתבנית ומשטחים בעזרת הידיים על תחתית התבנית ועל הדפנות.
7 מורחים את ממרח השקדים והמייפל על הבצק ומסדרים את הפירות מעל.
8 הקראמבל: מערבבים עם הידיים בקערה את שאריות הבצק (רבע הכוס ששמרנו בצד) עם הקמח והסוכר החום (מי שאוהב מוסיף גם קינמון) לקבלת פירורים עבים. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים.
9 מפזרים את הקראמבל על הפירות.
10 אופים כ-30 דקות, עד שהבצק זהוב והפירות מבעבעים.
11 מוציאים, מצננים כמה דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידת וניל.
לשאר המתכונים מהתוכנית
בתיאבון!