mako
פרסומת

אוסובוקו עגל ברוטב פלפלים ושום

רוצים להניח על השולחן מנה בשרית מליגה אחרת? רכשו אוסובוקו ובשלו אותו לאט ובסבלנות עם יין אדום והרבה גמבות מתוקות. התוצאה? ללקק את האצבעות

אבי לוי
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק
אוסובוקו עגל ברוטב פלפלים ושום
אוסובוקו בפלפלים ושום. לא חייבים חריף | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המצרכים (2 מנות):
1 נתח של אוסובוקו עגל
4 שיני שום שלמות
3 פלפלים אדומים (או גמבות) חתוכים לרצועות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כוס יין אדום
מלח ופלפל
חצי כפית הל
קורט אגוז מוסקט
מעט שמן זית, לטיגון

אופן ההכנה:

1. מחממים מעט שמן זית במחבת. סוגרים את האוסובוקו היטב משני הצדדים ומוציאים.

2.  מטגנים את שיני השום, מוסיפים את רצועות הפלפלים וממשיכים לטגן ביחד כ-10 דקות.

3. מוסיפים את הפפריקה, מערבבים וסוגרים את הסיר לעוד 7-8 דקות.

4. מחזירים למחבת את האוסובוקו.

5. יוצקים את היין, מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים בין שעה וחצי לשעתיים, עד שהבשר רך. אם נגמרים הנוזלים אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים.