עוגת פעמיים שוקולדעוגת שוקולד טובה היא משהו שאנחנו תמיד שמחים להוסיף לארסנל, ואם היא גם קלילה להכנה וגם מתהדרת בציפוי של שוקולד לבן, שנותן את הקאץ' במרקם ובטעם - אז בכלל. עשינו לנו את היום
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 22/05/16 07:12
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית לחם, או אינגליש קייק לא חד פעמית:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים. 2 במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה. מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לעבד. 3 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, תמצית הווניל והקקאו, ומערבלים באיטיות. מוסיפים את החלב ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים גם את השוקולד צ'יפס ומערבלים קצרות. 4 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים. אחרי הביצים מגיע הקמח. עוגת פעמיים שוקולד | צילום: antiphiler, Istock והיידה לתבנית | צילום: דרור עינב, mako אוכל5 מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להצטנן. בזמן הזה מכינים את העיטור: ממיסים על בן מארי את השוקולד הלבן, נזהרים לא לשרוף אותו. מצננים מעט, מעבירים לשק זילוף (לא חובה, אפשר לעשות את זה גם עם כף) ומזלפים פסים על העוגה הקרה. קוצצים את השוקולד הלבן | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל בעדינות עם ההמסה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
לבלוג של עידית - טעים! |