כרובית בבשמל חרדלאחרי בחירה של מנה עיקרית, תמיד מגיע רגע המחשבה על המנה שתלווה אותה. אחרי שנתקלנו בכרובית הזהובה הזו הפסקנו לחשוב ורצנו למטבח: רוטב בשמל סמיך ומפנק עם עקצוץ של חרדל על כרובית נימוחה. טוב לנו
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 19/07/16 07:08
צילום: ערן לוי, mako אוכל
|
המצרכים (3 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-210 מעלות. 2 מבשלים את הכרובית, הפוכה, בסיר עם הרבה מים רותחים עד שהיא מתרככת, כ-15-20 דקות (תלוי בגודל הכרובית). 3 בזמן שהכרובית מתרככת, מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא מתאחד עם החמאה. מוסיפים את החלב, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהחלב מסמיך (כ-5-10 דקות). מוסיפים את שאר התיבול: אבקת החרדל, השום, התימין והמלח וטורפים כדי שלא יהיו גושים. ממיסים חמאה בסיר קטן | צילום: ערן לוי, mako אוכל מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא מתאחד עם החמאה | צילום: ערן לוי, mako אוכל מוסיפים את החלב | צילום: ערן לוי, mako אוכל מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהחלב מסמיך | צילום: ערן לוי, mako אוכל מוסיפים את שאר התבלינים | צילום: ערן לוי, mako אוכל4 מוציאים את הכרובית מהמים, מעבירים לתבנית אפייה כשהתפרחת כלפי מעלה ומכסים אותה ברוטב (שימו לב, יכול להיות שיישאר לכם רוטב אם אתם משתמשים בכרובית קטנה). מכסים את הכרובית היטב | צילום: ערן לוי, mako אוכל אבל היטב כן? | צילום: ערן לוי, mako אוכל5 אופים כ-20 דקות, עד שהכל מזהיב. מגישים חם. והנה התוצאה הסופית | צילום: ערן לוי, mako אוכללבלוג של עידית - טעים! >> בפעם שעברה הכנו שייק בננה וחמאת בוטנים
|