עוגיות שוקולד מלוחותמלח גס ושוקולד צ'יפס משדרגים לנו את החיים באופן כללי, אז רק תדמיינו מה קורה כשהם משלבים כוחות בעוגייה אחת. בעצם, למה לדמיין? בלי הקצפות, בלי בלגנים וכמעט בלי כלים - פחות משעה וזה שלכם
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 16/06/16 11:19
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים :לכ-20 עוגיות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2 טורפים בקערה את השמן והסוכר. מוסיפים ביצה וטורפים דקה-שתיים. טורפים את השמן והסוכר החום בקערה | צילום: דרור עינב, mako אוכל מוסיפים ביצה | צילום: דרור עינב, mako אוכל3 מוסיפים קמח, קקאו, סודה לשתייה ותמצית וניל, ומערבבים, רק עד שהחומרים מתאחדים. 4 מוסיפים לקערה את השוקולד צ'יפס, ומקפלים אותם אל תוך התערובת. מוסיפים קמח וקקאו | צילום: דרור עינב, mako אוכל מוסיפים שוקולד צ'יפס | צילום: דרור עינב, mako אוכל5 מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 2-3 ס"מ ומסדרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר להיעזר בכף גלידה). מפזרים מעט מלח גס על כל כדור. מגלגלים לכדורים | צילום: דרור עינב, mako אוכל מפזרים מלח גס | צילום: דרור עינב, mako אוכל6 אופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט אך מרכזן עדיין רך. * מי שלא מעוניין בעוגיות מלוחות (למה?!) יכול להשמיט את המלח הגס מלמעלה, אבל כדאי שיוסיף קורט מלח (רגיל) לבלילה, כדי לאזן את המתוק. * מוטב להשתמש במלח גס מסוג מאלדון או מלח ים. לבלוג של עידית - טעים! >> בפעם שעברה הכנו פנקייק אפוי ענקי לכל המשפחה
|