עוגת בננה ושוקולדמה עולה לכם בראש כשאתם שומעים את שילוב המילים שוקו-בננה? אנחנו מניחים שבעיקר זכרונות נעימים, אז הנה עוד אחד לאוסף: עוגה מפנקת וטעימה בטירוף. בלי מיקסר, ובקערה וחצי
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 22/06/16 08:29
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 ממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות במיקרוגל. מניחים בצד לצינון. מועכים את הבננות | צילום: דרור עינב, mako אוכל2 מועכים את הבננות ומערבבים אותן יחד עם הסוכר. מוסיפים שמן וביצים, ומערבבים. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח ותמצית הווניל, ומערבבים רק עד שהבלילה מתאחדת. ומערבבים ביחד עם הסוכר | צילום: דרור עינב, mako אוכל 3 מעבירים שלושת רבעי כוס מהבלילה אל קערת השוקולד המומס ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים שלושת רבעי כוס מהבלילה אל קערת השוקולד | צילום: דרור עינב, mako אוכל מערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולדית אחידה | צילום: דרור עינב, mako אוכל4 מעבירים את התערובת הבהירה לתבנית לחם (או אינגליש קייק לא חד פעמית) משומנת ומרופדת בנייר אפייה, ומעליה יוצקים את הבלילה הכהה. משיישים בעדינות בעזרת כף או מזלג (שימו לא לערבב יותר מדי, אחרת לא תקבלו את אפקט השיש). משיישים בעדינות בעזרת כף או מזלג | צילום: דרור עינב, mako אוכל5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, למשך כ-45 דקות. לבלוג של עידית - טעים! >> בפעם שעברה הכנו עוגיות שוקולד מלוחות
|