עוגת שקדים איטלקיתמכירים את העוגות האלה, שהופכות את הקפה מסתם זריקת התרעננות לחוויה טעימה עוצמתית ומספקת, שאשכרה נותנת כוח להמשיך את היום? אז העוגה הזו. מתעצלים להכין זיגוג? חבל, אבל לא נחזיק את זה לרעתכם
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 25/05/16 12:27
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
העוגה הזאת מגיעה מחבל ליגוריה שבאיטליה, שעשיר בעצי שקד מניבים. השתמשתי כאן בשקדים שלמים עם קליפה שקליתי מראש, כדי להעצים את הטעם שלהם. מסוג העוגות היבשות שהולכות מעולה לצד קפה. ושימו לב - הזיגוג לא הכרחי, אבל מוסיף הרבה. המצרכים :לסיר פלא 24 ס"מ:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 קולים את השקדים למשך 10-15 דקות, מערבבים מדי פעם. מצננים. 3 טוחנים ביחד את השקדים הקלויים והסוכר. מכניסים את השקדים לקלייה | צילום: דרור עינב, mako אוכל וטוחנים | צילום: דרור עינב, mako אוכל4 מעבירים למיקסר עם וו לישה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון, ומערבלים יחדיו במהירות איטית. מוסיפים את החמאה וגרידת התפוז ומערבלים עד שהחמאה מתאחדת ונוצרים גושי בצק. מוסיפים את הביצים, שתיים שתיים (ולבסוף את האחרונה), עד שמתקבלת בלילה אחידה. מעבירים את השקדים למיקסר | צילום: דרור עינב, mako אוכל את הביצים מוסיפים שתיים-שתיים | צילום: דרור עינב, mako אוכל5 מעבירים לתבנית קוגלהוף משומנת ומקומחת. 6 אופים 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מעבירים את הבלילה לתבנית | צילום: דרור עינב, mako אוכל7 אחרי שהעוגה מעט מתקררת מכינים את הזיגוג: מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ מהתפוז שאת קליפתו גיררנו. מתחילים בכף אחת ומערבבים. אם רואים שאין מספיק נוזלים – מוסיפים עוד מעט מיץ, עד שמתקבלת משחה שמזכירה במרקם שלה טחינה. יוצקים על העוגה. שומרים בטמפ' החדר. ואלה החומרים לזיגוג | צילום: דרור עינב, mako אוכל* הערות: אפשר להשתמש גם בשקדים קלופים.
לבלוג של עידית - טעים! |