מרק עוף אסייתימרק עוף הוא פק"ל בכל ארוחת חג - אבל אף אחד לא אמר שזה חייב להיות בדיוק אותו המרק פעם אחר פעם. אנחנו השנה מתכוונים להרביץ עם מרק העוף הזה - שהוא גם קלאסי אבל גם מיוחד, עם תוספות משמחות מהכיוון האסייתי
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 20/09/16 07:06
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1 מניחים את חלקי העוף בסיר וממלאים במים - לא עד הסוף, הירקות ייכנסו לשם אחר כך. מביאים לרתיחה ומסירים בעזרת כף את הקצף והלכלוכים מעל. סיר, עוף, הרבה מים | צילום: דרור עינב, mako אוכל מקפים את הקצף שהצטבר | צילום: דרור עינב, mako אוכל2 בינתיים מכינים את הירקות: קולפים את הגזר וחותכים אותו למקטעים. חותכים למקטעים גם את הכרשה, חותכים את הבצל ל-4 וחוצים את שורש הג'ינג'ר לשניים. 3 כשהמים רותחים מוסיפים את הגזרים, הכרשה, הבצל, הג'ינג'ר, כוכב האניס, זרעי הכוסברה, עלה הדפנה, הסויה והמלח, ומנמיכים את האש. מבשלים לפחות שעה (ועדיף שעתיים). כל החבר'ה החמודים האלה מתארחים אצלנו במרק | צילום: דרור עינב, mako אוכל כשאנחנו אומרים מקטעים אנחנו מתכוונים לכאלה | צילום: דרור עינב, mako אוכל4 טועמים, מוסיפים עוד סויה ומלח אם צריך, ומוסיפים גם רוטב דגים אם רוצים (זהירות, שלא ייצא מלוח מדי). מוסיפים שמן שומשום וגם את הפטריות והבצל הירוק. מבשלים עוד 5-10 דקות ומכבים את האש. 5 מסננים את המרק ומפרידים בין הנוזל, העוף והירקות. נפטרים מהג'ינג'ר, כוכב האניס, זרעי הכוסברה ועלה הדפנה. 6 להגשה: מסדרים בקערה את המרק ומוסיפים עוף מפורק וירקות. אפשר להגיש עם בצל ירוק קצוץ, כוסברה ואפשר גם עם אטריות ביצים (מבושלות בנפרד) או לוקשן.
לבלוג של עידית - טעים! >> בפעם שעברה הכנו סלט חסה פצצתי
|