מרק עוף אסייתימרק עוף הוא פק"ל בכל ארוחת חג - אבל אף אחד לא אמר שזה חייב להיות בדיוק אותו המרק פעם אחר פעם. אנחנו השנה מתכוונים להרביץ עם מרק העוף הזה - שהוא גם קלאסי אבל גם מיוחד, עם תוספות משמחות מהכיוון האסייתי
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 20/09/16 07:06
![]()
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1 מניחים את חלקי העוף בסיר וממלאים במים - לא עד הסוף, הירקות ייכנסו לשם אחר כך. מביאים לרתיחה ומסירים בעזרת כף את הקצף והלכלוכים מעל. ![]() ![]() 2 בינתיים מכינים את הירקות: קולפים את הגזר וחותכים אותו למקטעים. חותכים למקטעים גם את הכרשה, חותכים את הבצל ל-4 וחוצים את שורש הג'ינג'ר לשניים. 3 כשהמים רותחים מוסיפים את הגזרים, הכרשה, הבצל, הג'ינג'ר, כוכב האניס, זרעי הכוסברה, עלה הדפנה, הסויה והמלח, ומנמיכים את האש. מבשלים לפחות שעה (ועדיף שעתיים). ![]() ![]() 4 טועמים, מוסיפים עוד סויה ומלח אם צריך, ומוסיפים גם רוטב דגים אם רוצים (זהירות, שלא ייצא מלוח מדי). מוסיפים שמן שומשום וגם את הפטריות והבצל הירוק. מבשלים עוד 5-10 דקות ומכבים את האש. 5 מסננים את המרק ומפרידים בין הנוזל, העוף והירקות. נפטרים מהג'ינג'ר, כוכב האניס, זרעי הכוסברה ועלה הדפנה. 6 להגשה: מסדרים בקערה את המרק ומוסיפים עוף מפורק וירקות. אפשר להגיש עם בצל ירוק קצוץ, כוסברה ואפשר גם עם אטריות ביצים (מבושלות בנפרד) או לוקשן.
לבלוג של עידית - טעים! >> בפעם שעברה הכנו סלט חסה פצצתי
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|