פחזניות וניל וגבינהאנחנו משערים שהדבר האחרון שהייתם חושבים שאפשר לאכול בפסח הן פחזניות, אבל יש לנו חדשות בשבילכם. פשוטות להכנה, צעד אחרי צעד, ואם תבחרו בגבינה איכותית, הרווחתם תענוג כשר ומופלא
מור פרלמן ונדב קופרמן
| mako אוכל
| פורסם 19/04/16 13:18
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים (8 מנות):לפחזניות:
לקרם הגבינה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 שמים בסיר את החלב, החמאה, המלח והסוכר, ומרתיחים. 3 שמים בקערה את קמח המצה והקורנפלור. 4 כשהתערובת בסיר רותחת, מוסיפים לה את המרכיבים היבשים, ומערבבים עם כף עץ עד שנוצר בצק. כשהתערובת בסיר רותחת מוסיפים לה את היבשים ומערבבים עם כף עץ | צילום: דרור עינב, mako אוכל5 ממשיכים לבשל את הבצק כ-2 דקות ומעבירים לקערה. מקררים מעט בטמפרטורת חדר. 6 מוסיפים את הביצים אחת אחת (אפשר עם כף עץ או במיקסר עם וו גיטרה), ובכל פעם שביצה נטמעת מוסיפים את הבאה. בכל פעם שביצה נטמעת מוסיפים את הבאה | צילום: דרור עינב, mako אוכל7 יוצרים את הפחזניות: מכניסים את התערובת לשק זילוף, ומזלפים את הבצק על נייר אפייה (חשוב מאוד לשמור על רווחים). מזלפים את הפחזניות על נייר אפייה | צילום: דרור עינב, mako אוכל8 מכניסים את התבנית עם הפחזניות לתנור, מנמיכים את החום ל-180 מעלות, ואופים כ-30 דקות בלי לפתוח את התנור. 9 מיד עם הוצאת הפחזניות הופכים אותן ועושים חור עם סכין בתחתית כדי שיתייבשו. 10 מכינים את קרם הגבינה: מקציפים במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת קרם יציב אך לא נוקשה מדי, ומכניסים לשק זילוף עם צנתר קטן. מקציפים במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת קרם יציב | צילום: דרור עינב, mako אוכל ממלאים את הפחזניות | צילום: דרור עינב, mako אוכל11 ממלאים את הפחזניות דרך החור שיצרתם עם הסכין. לפני הגשה ניתם לקשט עם שוקולד מומס או אבקת סוכר. >> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים >> בפעם שעברה הכנו עוגת מוס קפה >> והנה כל מתכוני העוגות והמאפים שאתם יכולים לדמיין
|