קיש אביבי עם תרד טורקי ושום ירוקתמיד פחדתם מקישים, והצירוף "בצק פריך" עשה לכם ויברציות שליליות? הנה הקיש שישבור את המחסום: אביבי, קליל, כיפי להכנה וטעים בשיגעון
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 06/04/16 12:51
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (לתבנית פאי בקוטר 31 או 28 ס"מ):
למילוי:
אופן ההכנה:1 מכינים בצק פריך: מניחים בקערה של מעבד מזון עם להב מתכתי קמח ומלח. מעבדים קצרות ומוסיפים את קוביות החמאה הקרה. מעבדים בפולסים, עד שהחמאה מתפוררת ומתערבבת בבצק, אבל עדיין אפשר לראות חתיכות שלה - לא יותר מ-15 שניות של פולסים. מוסיפים מחצית מהמים ומעבדים. אם הבצק נשאר יבש, מוסיפים את החצי השני. למרות שהבצק יהיה פירורי, הוא צריך להתאחד ביד שלכם כאשר אתם צובטים אותו. חשוב לדקור את הבצק במזלג, שלא יתפח | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל2 פורשים יריעת ניילון נצמד על השיש, שופכים עליה את פירורי הבצק ומועכים אותם לדיסק שטוח. סוגרים עם הניילון הנצמד ומעבירים למקרר לשעה. חשוב לא להתעסק עם הבצק יותר מדי כדי לא לחמם אותו. 3 מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרדדים את הבצק הקר על משטח עבודה מקומח ומעבירים לתבנית פאי מתפרקת. מסירים שוליים מיותרים ודוקרים את הבצק שבתחתית התבנית במזלג. מעבירים לצינון במקפיא ל-5-10 דקות. 4 מכסים את הבצק בנייר אפייה או נייר אלומיניום ושופכים על גביו משקולות אפייה או קטניות יבשות, כאלו שאתם לא הולכים להשתמש בהן. אופים 5 דקות מכוסה ועוד 5 דקות לא מכוסה ונזהרים שלא להזהיב מדי את הבצק. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. כשאומרים "אפייה עיוורת" מתכוונים בסך הכל לזה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל5 מוציאים את הבצק מהתנור לצינון ובינתיים מכינים את המלית: מסירים מעלי התרד גבעולים עבים, מעבירים את התרד לקערה ומוזגים עליו מים רותחים מהקומקום. חולטים אותו כ-2 דקות, מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים כדי לעצור את החליטה. מניחים בצד לניקוז נוזלים. 6 חותכים את הגבעול הירוק של הבצל למקטעים ואת החלק הלבן קוצצים לטבעות. חותכים למקטעים גם את הגבעול הירוק של השום ופורסים את השיניים. 7 טורפים בקערה את השמנת, הביצים, המלח וקליפת הלימון. מוסיפים את הגבינה המגוררת ומערבבים. התרד. תכף הוא יאבד נפח | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל8 סוחטים את שאריות הנוזלים מהתרד וקוצצים אותו. מעבירים אל התבנית עם הבצק האפוי את הירקות החתוכים ומסדרים אותם. 9 יוצקים מעל הירקות את הבלילה, מעבירים את תבנית הפאי לתבנית התנור הגדולה ואופים 25-30 דקות, עד שהפאי מתייצב ומזהיב. מצננים מעט לפני שפורסים. * מתכון בונוס: מה עושים עם מחצית שקית התרד שנותרה? תרד לא-באמת-מוקרם: חולטים באותה דרך, עם מים חמים בקערה, מסננים, מצננים, סוחטים וקוצצים. מחממים מעט מחאה ושמן זית במחבת ומטגנים שן שום פרוסה למשך כמה שניות, עד שעולה ריח שום אבל השום עדיין לא משחים. מוסיפים את התרד הקצוץ ורבע כוס חלב (או שמנת לבישול). ממליחים ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים. >> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים לבלוג של עידית - טעים! |