1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 טורפים יחד את הביצים, הסוכר, המלח, השמנת, החלב, השמן, הווניל והבננות לתערובת אחידה.
מתחילים בהכנת הבלילה | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
בלילת המאפינס כמעט מוכנה | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
4 מוזגים לכוסות או לתבנית מיני מאפינס ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס תפוחים ויציבים. מצננים.
מזלפים את הבלילה לתבניות | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
5 בעזרת כפית פריזיאן מוציאים מעט מהמאפינס המוכנים ויוצרים שקעים במרכזם. מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף ומזלפים לתוך השקעים.
מרוקנים בעזרת כפית פריזיאן | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
וממלאים בריבת חלב | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
6 מכינים את הקרם: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.
קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
7 מחממים את קרם הקוקוס לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים לגנאש אחיד ומבריק. מצננים במקרר כשעתיים, עד שהטמפרטורה יורדת מתחת ל-8 מעלות.
מערבבים עם קרם הקוקוס לקבלת גנאש | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
8 מעבירים את הקרם לקערת מיקסר יחד עם השמנת המתוקה ומקציפים לקרם יציב מאוד.
9 מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על המאפינס.
10 מקשטים בשבבי קוקוס קלוי, ומגישים.
מוכן! | צילום:
דרור עינב, mako אוכל