עוף צלוי בתנור עם ירקותמכינים עוף צלוי לחג? המלצה שלנו: שיהיה העוף הזה. עם רוטב של סויה, דבש ומיץ תפוחים וערב רב של ירקות בתבנית מלמטה - ממש אין פה איפה לטעות. ראש השנה, חכה אנחנו באים
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 27/09/16 07:34
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים :
לירקות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות). כל הירקות האלה תכף ייכנסו לתבנית | צילום: דרור עינב, mako אוכל את תפוחי האדמה חותכים לטריזים | צילום: דרור עינב, mako אוכל2 מניחים את העוף (קשור או לא, לא חובה) בתבנית צלייה על רשת ומייבשים אותו בעזרת מגבות נייר חד-פעמיות. מכניסים לתוך פתח העוף חצי לימון וכמה גבעולי תימין (לא חובה). מסדרים את כל הירקות בתבנית ומערבבים עם מלח ומעט מאוד שמן. 3 מערבבים את השמן, הדבש, הסויה, המלח ומיץ התפוחים, ומושחים את העוף. טיפה שמן, קצת מלח, וערבוב | צילום: דרור עינב, mako אוכל מושחים את העוף יפה יפה | צילום: דרור עינב, mako אוכל4 צולים את העוף עם החזה למטה על הרשת, כשמתחת התבנית עם הירקות, למשך רבע שעה. מוציאים, הופכים מושחים בעוד קצת תערובת דבש וסויה. 5 מורידים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 45-50 דקות, עד שהעוף מוכן. 6 מצננים מעט לפני החיתוך. והנה הוא במלוא תפארתו | צילום: דרור עינב, mako אוכללבלוג של עידית - טעים! |