על כל אדם שרואה במאיר אדוני אלוהים יש לפחות אחד שמעדיף את שושי את בכור. על כל חובב מסעדות גורמה יש אחד שמעדיף עוף עם תפוחי אדמה, אם אפשר עם קצת חריף ליד. מסעדות פועלים - ככה קוראים למוסדות הקולינריים המופלאים האלה, שכל ייעודם הוא להגיש לאדם הרעב אוכל טעים ומשביע, בכמה שפחות כסף.
אם פעם עיקר הקליינטורה של המסעדות האלה היה - כמתבקש מהשם - הפועלים שעובדים בסביבה, הרי היום הן מושכות קהל מגוון וצבעוני, של בעלי מלאכה לצד עובדי הייטק, עוברי אורח רעבים וגם סתם אנשים שמתגעגעים לאוכל הביתי של אמא. מנחם הורביץ, חובב אוכל ומסעדות פועלים מושבע, יצא לתייר את הארץ בחיפוש אחר המסעדות המשתלמות ביותר, וחזר עם כמה המלצות: 6 מסעדות שמגישות אוכל טוב - מתימני ועד כורדי - ומשאירות אותך עם עודף מ-50.
בית שאן: מסעדת טעמים (אוכל ביתי, מה שנקרא "של אמא"), אזור תעשייה צפוני 50, 04-6585702
מנה מייצגת: עוף עם תפוחי אדמה, דגים ברוטב
מחיר: 37 שקל לאדם
שדי תרומות: החצר של אלה (אוכל כורדי אותנטי), משק 7, 057-9443398
מנה מייצגת: מרק קובה
מחיר: 35 שקל
תל אביב: מפגש רחל (תבשילים ביתיים), כרם התימנים
מנה מייצגת: קציצות, גולאש, סינייה
מחיר: 40 שקל
כפר שלם: המקום של סעדיה (תבשילים תימניים), מנחם וטוביה מדמון 1, 03-6315899
מנה מייצגת: מרק רגל
מחיר: 30 שקל
פתח תקווה: האודם 9 (אוכל ביתי), קריית מטלון, 03-9212425
מנה מייצגת: קבבונים, מרק כתום
מחיר: 34 שקלים
חיפה: נדימה (אוכל ערבי), יוחנן הקדוש 37, חיפה, ואדי ניסנס, באמצע השוק
מנה מייצגת: מג'דרה, במיה, ממולאים
מחיר: עד 50 שקל