קמפרי נובילה
מרכיבים:
3/4 כוס מיץ תפוזים
1 שוט וודקה
1/2 1 שוט קמפרי
קצת ביטר למון
1/2 שוט לימונצ'לו
הכנה:
מכניסים לשייקר את כל החומרים, ומשקשקים.
וודקה רימונים
מרכיבים:
גרגרים משני רימונים
1 בקבוק וודקה
מיץ סחוט מרימון אחד
הכנה:
שופכים לצנצנת את כל החומרים, מערבבים, סוגרים, ומניחים למשך כחודש.
מאי תאי
1 כוס מיץ לימון ממותק
3/4 כוס רום בהיר
3/4 כוס ליקר אמרטו
1/3 כוס טריפל-סק
קצת מים לדילול
קרח מרוסק
הכנה:
מנערים את כל המרכיבים עם הקרח המרוסק ומוזגים לכוסות גבוהות עם קרח נוסף.
קפיריניה
מרכיבים:
4 לימונים/ליים פרוסים דק
4 כפות סירופ סוכר
¾ כוס קשאסה
מעט נענע קצוצה (לא חובה)
הכנה:
כותשים את הלימונים, מוסיפים את סירופ הסוכר והקשאסה, קרח ונענע קצוצה.
יין מבעבע עם טוויסט. קיר רויאל | צילום:
ישראל כהן
קיר רויאל
![ירדן ברוט (צילום: ישראל כהן) ירדן ברוט (צילום: ישראל כהן)](https://img.mako.co.il/2008/12/28/yarden-brut_israel-cohen_c.jpg)
מרכיבים:
שמפניה/יין מבעבע
ליקר קסיס
הכנה:
מוזגים לכל כוס שמפניה עד ¾ מגובהה, ומוסיפים מעט ליקר קסיס.
צ'יינה ווייט
מרכיבים:
5 קוביות קרח
¾ כמות ליקר קקאו
¼ כמות אייריש קרים
¼ כמות וודקה
מעט קינמון
הכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד ומגישים בכוס רחבה.
משקה רום טרופי
1 ליטר קוקטייל פירות טרופי
¾ כוס חלב קוקוס
¾ כוס רום
1 כוס קרח
קוביות מאננס אחד
הכנה:
מערבבים את כל החומרים.
סנגרייה
3 כוסות מיץ תפוזים
1 בקבוק יין אדום יבש
מעט ליקר קנה סוכר
3 כפות ליקר תפוזים
כמה מקלות קינמון
פלחי תפוזים
פלחי לימונים
פלחי תפוח
2-3 כוכבי אניס
קרח
הכנה:
מערבבים את כל החומרים, שוברים פנימה מקלות קינמון ומקשטים בקליפת תפוז ולימון.
קמפרי פסיפלורה ותפוזים
מרכיבים:
מיץ תפוזים
1 כוס פסיפלורה
1 כוס קמפרי
פלחי תפוזים
הכנה:
מערבבים את כל החומרים.
בלאדי מרי
מרכיבים:
50 מ"ל וודקה אבסולוט פפר
טבסקו
מיץ לימון סחוט
כמה טיפות רוטב וורצ'סטר (לא חובה)
מיץ עגבניות
מעט מלח
מקל סלרי
מוזגים את המרכיבים לכוסות גבוהות עם קרח, וממלאים במיץ עגבניות עד גובה הכוס. מקשטים במקל סלרי.
משקה לימונים ועראק
מרכיבים:
¾ כוס עראק
כמה גבעולי נענע
1 לימון פרוס
מיץ לימון סחוט טרי
קרח
הכנה:
ממלאים שליש מגובהו של כד הגשה בקוביות קרח. מוזגים את העראק, מוסיפים את הנענע והלימון הפרוס ומיץ לימון לפי הטעם. אפשר להוסיף קצת סוכר, אבל אפשר גם בלי – כי לעראק יש מתיקות אניסית משלו.
שחר מוזהב
מרכיבים:
1 מנה אמרטו
2 מנות ג'ין
3 מנות קלבאדוס
3 מנות מיץ תפוזים
3-4 כפות קרח כתוש
מעט גרנדין
הכנה:
מערבבים את כל החומרים פרט לגרנדין בשייקר עם קרח כתוש. מנערים ומוזגים לכוס קוקטייל. מוסיפים גרנדין ומגישים.