שבוע הספר העברי מתחיל היום, ובשבילנו זו הזדמנות להשלים כמה חוסרים מצערים במדף ספרי הבישול שלנו. מבין הספרים שיצאו השנה, קבלו את ה-5 שהם מאסט, ועוד 5, למקרה שנשאר לכם כסף
לחם בבית. חפשו את התמונה הזו על הכריכה | צילום:
מאפיית לחמים
לאופים: "לחם בבית"
מהספרים היותר קטנים (ממש, פיזית) וצדדיים שיצאו השנה, מאלה שלא תמצאו בקלות בחנויות – ובכל זאת, ספר חובה לחובבי אפייה, ובעיקר למי שנהנה להכין את הלחם שלו לבד. הספר הוא פרי עמלם של אורי שפט ומאפיית לחמים, ולטעמנו הוא פנינה אמיתית, מספרי הבישול שכל מתכון בהם יוצא פיקס (וניסינו אי אלו). משובח פלוס פלוס.
* "לחם בבית", להשיג במאפיית לחמים, חשמונאים 99 ת"א, או בטלפון 03-5618111, 87 שקלים
לחובבי האוכל הביתי: "ירוחם, במדבר, דברים"
ספרן של המבשלות של ירוחם – קבוצה של ארבע נשות חיל שפתחו את מטבחיהן המשובחים לתיירים וקבוצות מהארץ ומהעולם. הספר מתייחס לחיים של הארבע, ובעיקר להוויה הירוחמית המדברית שבה הן חיות. המתכונים שבספר ישמחו כל מטבח, ובעיקר כזה שמשווע לאוכל אמיתי, של נשים אמיתיות, עם נשמה מפה עד השמיים.
* "ירוחם, במדבר, דברים: על טעמים ואנשים", הוצאת קנטור מטרסו&יצחק, 128 שקלים
המפרום של המבשלות מירוחם. רוצים מתכון? | צילום:
דרור כץ
לפטריוטים: "מטבח ישראלי"
עומר מילר הוא הרוח החיה מאחורי מסעדת חדר האוכל, אבל יותר מזה – הוא שף צעיר וחתיך שהוכיח השנה מעבר לכל ספק שזה לא עושה אותו פחות מוכשר. "מטבח ישראלי" שלו מאגד מתכונים פשוטים וידידותיים למשתמש כמו בורקס, ולצדם הפקות מתוחכמות יותר, שהאמת - קצת פחות מתאימות לסבלנות הישראלית.
"כרמלה" היא מסעדת כרמלה בנחלה, ו"אני" הוא דניאל זך המעולה, שיודע לא רק לבשל אלא גם להעביר את הידע שלו. למעשה, המתכון של זך לקציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים שולט אצלנו במטבח מאז ראה הספר הזה אור, ולאף אחד אין כוונה להחליף אותו בעתיד הנראה לעין.
ספרי ששת של על השולחן מצליחים לעשות את הלא ייאמן, ולדבר גם לבשלנים מתחילים, שחביתה זה שיא היצירה שלהם, וגם לכאלה מיומנים, שדופקים קובה כל שבת בלי להתבלבל. השנה יצא הששת המקורי במהדורה חדשה ומחודשת, מגובה במתכונים נוספים, בהתאם לטרנד האוכל הבריא המתרגש עלינו. על ספרים כאלה נאמר: ספר בישול טוב, ספר בישול לחיים.