והמתכון:
עוגת זיו (הבן של נירה)
1.1/3 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
100 גר' מרגרינה או חמאה
1 חלמון
קורט מלח
ללוש בצק מכל החומרים, לשטח 2/3 מהבצק על תחתית התבנית, ל1/3 הבצק שנותר להוסיף כף קמח וללוש. להדק את הבצק לדפנות התבנית כך שייוצרו שוליים בגובה 3 ס"מ, לאפות בחום גבוה (כ-200 מעלות) כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב, לקרר ולהעביר את תבנית הבצק לצלחת הגשה.
***
200 גר' שוקולד בישול
100 גר' מרגרינה או חמאה
להמיס על אש נמוכה, תוך בחישה עד קבלת קרם חלק.
***
1 כפית גדושה ג'לטין
1/4 כוס מים
לערבב, להוסיף אל השוקולד תוך כדי ערבוב. לצנן מעט.
***
4 חלמונים
2 כפות ברנדי
2 כפיות נס קפה
לבחוש היטב, להוסיף לשוקולד ולערבב היטב.
***
1 כוס אגוזים קצוצים
להוסיף ולערבב.
***
4 חלבונים
2 כפות סוכר
להקציף לקצף גמיש, להוסיף לקרם בתנועות עטיפה, לצקת את הקרם אל התחתית האפויה, ולהשהות כשעה במקרר.
***
1 שקית שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 כפית נס קפה
להקציף לקצפת גמישה, ולמרוח על שכבת השוקולד. להשהות לפחות חמש שעות במקרר.