זה היה אחר צהריים הזוי לגמרי. על השולחן בפינת האוכל נערמו חמישה קרטונים של מנבו (הקרמבו של פלדמן) בטעמי מוקה ווניל. אל הפריזר נדחסו לפחות עשרים. המקרר התמלא בשמנת מתוקה, ביוגורט חמצמץ, בתותים ובתפוחים; על השיש הונחו כמה חבילות של שוקולד מריר, אבקת קינמון, סוכריות צבעוניות, גרנולה וליקר אייריש קרים.
המטרה: לאכול קרמבו בעשר דרכים שונות ומשונות ולהישאר בחיים.
הנסיינים האמיצים: השחקנית לירית מאש-בטיש, המככבת בימים אלה ב"חתונת הדמים" של לורקה בתיאטרון גבעתיים ("אני לא מתה על קרמבואים, אבל אני מוכנה לתת לזה עוד צ'אנס"); השף המצוין אבי ביטון שמנצח בימים על אלה על המסעדות אדורה, מרקדו וצינה; כותבת שורות אלה וצלם שלא התאפק.
הרעיון מאחורי השיגעון: לצאת מהדיון הסטנדרטי של "איך אוכלים קרמבו, מלמעלה או מלמטה" ולייצר דיון אחר, רחב, עקרוני ומעמיק יותר. המסקנות חד-משמעיות (אבל תגיעו אליהן בעצמכם).
1. קרמבו חם
מתכון: מחממים את הקרמבו במשך עשרים שניות במיקרוגל, או חולטים אותו בסיר מים רותחים לעשר דקות. הקרמבו/מנבו מתחמם ונבצע, והופך למעין קרם חם.
הקדמה: הלכנו על אופציית המיקרו הקלה והקצרה, שניפחה לנו את הקצף ועיוותה את צורתו.
אבי: המרנג נהיה בג'לה. אתם יודעים מה זה בג'לה במרוקאית? צנון. יש לזה טעם של צנון.
לירית: אני מעדיפה קרמבו קר.
מרב: דווקא מפתיע בעיניי הקצף החם, זה מזכיר מרנג חם. סביר לגמרי.
הצלם: זה בעצם גלידה חמה.
>> אנחנו דווקא נדלקנו לגמרי על הרעיון של קרמבו במיקרו
2. קרמבו קר
מתכון: מקפיאים את הקרמבו ואוכלים אותו כממתק קפוא.
הקדמה: קל להכין, לא דורש מאמץ.
אבי: זה נראה קצת כמו הבג'לה שמקודם, אבל אני דווקא אוהב את זה. יש בזה משהו אמיתי. יש לזה קטע. בראייה של מטבח, הטעמים התחדדו. יש לזה טעם חזק יותר של קרמבו.
הצלם: טעם של פריזר, אתה מתכוון.
לירית: לי זה מזכיר גלידה, הייתי מקפיאה את זה אפילו עוד קצת.
אבי: מרנג לא יכול להיות יותר קפוא. המנה הזאת מזכירה לי קצת עוגת גלידה, כמו סמיפרדו, כמו הדבר הזה שמקפיאים, נו, פרפה.
מרב: העוגייה, שממילא היא לא משהו, לא יוצאת טוב בהקפאה. אני מעדיפה אותה לחה, חמה ורכה, כמו שהיא בטמפרטורת החדר. בהקפאה, משהו מהמתיקות שלה הולך לאיבוד.
3. קרמבו מלוח
מתכון: שמים פרוסת גבינה מלוחה מתחת לעוגיית הקרמבו ונותנים ביס מהכול, כולל הגבינה המלוחה.
הקדמה: מסקרן; עם זאת, אנחנו סקפטיים.
אבי: אני יכול למצוא שמלוח ומתוק עובדים טוב יחד, כמו הטרנד העולמי - שוקולד עם מלח גס. כל השוקולטיירים באירופה עושים את זה. אנחנו ניאלץ להתפשר על קרמבו עם פטה מהסופר.
לירית: אני מתחברת למתוק עם מלוח, פירות עם גבינות למשל. פה אני חייבת לומר שזה נראה לי קצת מוזר.
אבי: זה ממש לא רע. אני לא צוחק. מה, לא טעים לכן? לי זה דווקא סבבה. לא בתור קינוח שהייתי מאמץ, אבל סבבה.
מרב: גם אני מופתעת לטובה. יש אלמנט של הפתעה בסיפור הזה. רגע זה מלוח, רגע זה מתוק. לא ברור מה זה רוצה להיות, חמקמק שכזה.
לירית: האמת, מקסים. לא, בעצם קונטרסטי מדי. לא מסתדר לי.
4. קרמבו מתוק
מתכון: מקררים את הקרמבו במקפיא כ-15 דקות. מוציאים מהמקפיא. מסירים את העוגייה ואוכלים בכפית את הקרם. אפשר לתבל כל ביס בסוכריות צבעוניות או במעט קינמון על הקרם.
הערה: קל להכנה, משעשע.
לירית: אופציית הסוכריות הצבעוניות מצוינת לאימהות שאין להן כוח להכין עוגת יום הולדת לכיתה, או לא רוצות להוציא הון על קאפקייקס. זה יכול להוות תחליף מצוין לקאפקייקס. הילדים ימותו על זה. פשוט להביא במנג'טים לכיתה. אחלה פתרון, קניתי.
אבי: נורא טעים לי הקינמון, שילוב שעובד. אני מת על קינמון. הכי טעים לי מכל מה שאכלנו עד עכשיו. יש משהו חורפי בקינמון, וקרמבו זה הכי חורף. צריך להמציא קרמבו בטעם קינמון.
מרב: מסכימה. יש המון חמימות במנה הזאת, כמו סחלב עם קינמון. אופציית הסוכריות דבילית בעיניי.
אבי: כן. הכי ילדים מבשלים.
5. קרמבו חמוץ
מתכון: שופכים לכוס גבוהה רוויון או יוגורט. מכניסים את הקרמבו ללא העוגייה, ואוכלים בכפית יוגורט עם מנבו. הטעם החמצמץ מרענן את מתיקות הקרמבו. אפשר להוסיף מעט גרנולה.
מרב: מקסים בעיניי. החמיצות של היוגורט ממתנת ומאווררת את המתיקות.
אבי: תעשי לייק.
לירית: היוגורט לא רע. הקרמבו מקלקל אותו.
אבי: אני לא מוצא את עצמי שם קרמבו במוזלי. כשאני אוכל מוזלי אני מדמיין שאני האדם הכי בריא עלי אדמות, ואני לא אתן לאף קרמבו לקלקל לי את החוויה.
לירית: מה אני אגיד לכם - נחמד, מעניין, אבל אל תנסו בבית.
6. קרמבו בריא
מתכון: חותכים תפוח לחצי לרוחב. מוציאים את הליבה וחותכים סביבה קוטר רחב מקוטר הקרמבו. מכניסים את הקרמבו הפוך. לחלל שנוצר בין התפוח לקרמבו מוסיפים מעט גרנולה. למקסום הטעם - ניתן לחמם מעט במיקרוגל לשם חיבור המרקמים.
הערה: הסתבכנו עם ההוראות. לא ברור איך מכניסים את הקרמבו לקוטר התפוח. התפוח קטן על ממדי הקרמבו. "איזה תפוח צריך לקנות פה", אמר השף, "בגודל אבטיח? על איזה חלל הם מדברים? אולי חללית. לא נשאר פה שום חלל. להוסיף גרנולה? הם אופטימיים".
אבי: תפוח מחומם במיקרו, איזה דבר נורא.
לירית: אני לא רוצה לומר כמו מה זה מריח.
אבי: אני אגיד לך כמו מה זה מריח, כמו גרב של חייל גולני.
לירית: לא חייבים לטעום, נכון?
מרב: חייבים, חייבים.
אבי: אני בעד להוסיף מלח וקרם פרש בחלל שנוצר. יצא מדהים.
צלם: בשלב הזה אני מציע שתתקשרו לשירות לקוחות של פלדמן.
7. קרמבו צעיר
מתכון: מכניסים את הקרמבו לפיתה ומועכים. התוצאה המתקבלת היא פיתה עם קרמבו ושוקולד, שהיא גרסה משודרגת לפיתה עם שוקולד הסטנדרטית.
הערה: החלטנו לחמם את הפיתה ולשים אותה במצנם טרם מעיכת הקרמבו.
לירית: אולי נוציא את העוגייה לפני שנדחס את הקרמבו לפיתה? נראה לי טו מאץ' פחמימות... יואו, דווקא טעים. באמת טעים. ממש כמו פיתה עם שוקולד, מתוק וחמים כזה. אפשר עוד ביס?
אבי: אפשר עם בצל? אני אוהב הרבה בצל. האמת, lovley. טעים בטירוף.
מרב: קינוח סוף הדרך. הקרנצ'יות של הפיתה הטוסטית והחמימות של קציפת הביצים... גדול.
אבי: כמו עננים בפיתה.
>> שימו לב, את הפיתה אתם יכולים להכין לבד!
8. קרמבו בפונדו
מתכון: שתי דרכים להגשה.
1. מקפיאים את הקרמבו. מוציאים וחותכים לקוביות ונועצים קיסמים. טובלים בפונדו שוקולד חם (ממיסים שוקולד מריר עם שמנת מתוקה), עם קצפת או פירות יער.
2. הופכים את הקרמבו עצמו לפונדו, על-ידי המסתו בחום וערבובו. כך מקבלים קרם של שוקולד עם עוגיות ועם קציפת ביצים מומסת. טובלים בקרם הקרמבו פירות, מרשמלו ואפילו קוביות שוקולד.
הערה: מכיוון שהקרמבו אינו קופא, קשה לחתוך אותו לקוביות. בחרנו בפונדו השוקולד.
אבי: טעם של סבון, לא היסטרי.
לירית: מתוק מדי.
אבי: זה כלום בפיתה.
לירית: מתי כבר תהיה המנה עם התותים?
מרב: מאכזב. הקרמבו בורח, לא נאחז בקיסם. הקרמבו לא תורם לפונדו והפונדו לא תורם לקרמבו. מיותר לגמרי.
לירית: אולי נעשה פונדו גבינות ונטבול בו את הקרמבו?
אבי: לא נסחפת בכלל - אולי נכניס גם כמה מסמרים פנימה?
9. קרמבו עם אלכוהול
מתכון: באמצעות מזרק רגיל, מזריקים לקרמבו קלואה (ליקר קפה), פינה קולדה או אייריש קרים ו"מקפיצים" את הקרמבו האלכוהולי שנוצר.
הערה: בהיעדר מזרק, חורצים בקרמבו בעזרת האצבע.
אבי: אייריש קרים? מי שותה היום אייריש קרים? גרושה בת 40.
הצלם: בערב גרושים-גרושות זה יהיה להיט.
אבי: זה הכי אולד פשן הדבר הזה. צריך לאכול את זה תוך כדי הופעה של ירדנה ארזי. אני מציע למכור קרמבו עם מארז של בייליז קטן ודיסק אוסף של ירדנה.
הצלם: פלוס כרטיס לערב פנויים-פנויות.
לירית: זה הכי לא טעים, משדר כלום. זה לא ולא ולא ולא.
10. קרמבו הפתעה
מתכון: מקפיאים קלות את הקרמבו במשך 15 דקות.
מבוגרים: מוסיפים כפית סלט פירות או 2-3 חתיכות של פרי אהוב (פירות יער, תותים, אפרסמון, אננס, בננה), או פיצוחים (קשיו, אגוזי מלך, פיסטוק חלבי).
ילדים: מכניסים לתוך החלק הקרמי הפתעה קטנה ויוצרים כך קרמבו הפתעה, הגרסה החורפית לביצת ההפתעה הידועה (זהירות עם ילדים קטנים, מחשש לבליעה). אופציה נוספת: משחילים לחלק הקרמי ממתק נוסף - כדור שוקולד לבן/חלב של קליק, עדשים, סוכריות גומי דובון. מחזירים למקומה את העוגייה ונהנים מהפתעה חביבה וטעימה.
אבי: השוקולד-צימקאו לא עובד עם הפירות. זה לא קשור.
מרב: הקרמבו מקלקל את סלט הפירות המצוין. זה כבד על הסלט.
אבי: אם כבר, אז רק עם הקרם נטו, בלי השוקולד.
לירית: עם הקצף זה דווקא טעים. כמו סלט פירות עם קצפת. טוב נו, לא ממש קצפת.
לסיכום, המנה המנצחת:
מרב: קרמבו בפיתה
אבי: קרמבו עם קינמון
לירית: קרמבו עם סלט פירות