הקישואים הממולאים של ארז קומורובסקי ואמא רותי ז"ל
את האמת, אמא שלי מילאה המון פלפלים ומעט קישואים. אני אהבתי יותר את הקישואים שלה ולכן בחרתי בהם.
מצרכים:
15-20 קישואים קטנטנים
כוס ורבע אורז עגול
300 גרם בשר טלה קצוץ
כוס שמיר
6 גזרים קלופים פרוסים עבה
6 שיני שום קלופות
1 בצל קצוץ דק
1.75 ליטר מרק עוף חם
כוס שמן זית עדין
מלח ים גס
פלפל שחור גס בנדיבות
10 גרגרי פלפל אנגלי
מספר עלי דפנה
אופן ההכנה:
מרוקנים את הקישואונים. שומרים את הבשר הפנימי של הקישואונים.
חולטים את האורז העגול במים רותחים ממולחים במשך 3 דקות ומסננים.
מניחים להתקרר מעט ומערבבים עם הבשר הקצוץ, עלי השמיר והבצל הקצוץ, מתבלים במלח ובפלפל שחור.
בסיר עם תחתית עבה מסדרים את פרוסות הגזר, כך שיכסו את כל התחתית.
ממלאים את הקישואונים במילוי שהוכן. מסדרים את הקישואונים מעל פרוסות הגזר. יוצקים שמן זית, ומציפים במרק עוף. מתבלים בגרגרי פלפל אנגלי ועלי דפנה. מוסיפים את שיני השום, מלח ופלפל שחור. מבשלים על אש גבוהה כרבע שעה עד שהנוזלים מבעבעים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשעה עד שעה וחצי.
מגישים עם חיוך ענק וגעגוע לאמא.
לשון ועלה דפנה, שגב משה ואמא ג'ולי
אפשר להכין את המתכון עם עוד הרבה חלקי פנים, אך עם לשון המתכון מנצח, תנסו.
מצרכים:
לשון בקר שבושלה בסיר מלא מים במשך שעתיים, או בסיר לחץ למשך שעה ורבע.
כוס שמן זית
9 שיני שום טריות, קלופות וחתוכות גס (כל שן ל-3 חתיכות)
7 עלי דפנה מיובשים ושטופים היטב
1 כוס מים רותחים
1 כף גדושה של מרק עוף
1 כפית מחוקה של כורכום
1 כפית מחוקה של פלפל לבן טחון
אופן ההכנה:
1. לאחר שהלשון בושלה, מצננים אותה ומקלפים בזהירות את העור מסביב ללשון. חותכים לפרוסות בעובי של ס"מ ומניחים בצד.
2. במחבת כבדה עם שוליים גבוהים או בסיר נמוך וכבד מחממים את שמן הזית עם השום.
3. כאשר השום מקבל גוון בהיר. מניחים מעליו את פרוסות הלשון אחת לצד השנייה (הרעיון ליצור שכבה אחת).
4. מערבבים בכוס מים חמים את כל התבלינים ושופכים מעל כל פרוסות הלשון בצורה שווה.
5. מנמיכים את הלהבה, מפזרים את עלי הדפנה ומכסים. מבשלים עד 40 דקות ומכבים את האש.
חברים יקרים זה המתכון של אמי. הוא מושלם, ומאוד אותנטי. אני מכור אליו! במידה ורוצים לתת למתכון ניחוח צרפתי, ניתן להכין את הכל אותו דבר אך להחליף את כוס המים החמים בכוס יין אדום מתוק ואת אבקת המרק והכורכום בכף פפריקה מתוקה וחצי כפית קינמון. בהגשה אפשר לפזר מעט מקלות קינמון ולהגיש מעל.
מעמול אגוזים, מיקי שמו ואמא רותי
מצרכים לבצק:
4 כוסות קמח
1 כוס סולת
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
350 גרם חמאה
כוס שמן
כוס מים
כפית מי ורדים
למילוי:
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס
1 כפית קינמון
1 סוכר וניל
1 כף סוכר
אופן ההכנה:
1. הבצק: מכניסים את כל החומרים, מלבד הנוזלים לקערת המיקסר ומערבבים במהירות איטית במשך 5 דקות.
2. שופכים את הנוזלים לקערת המיקסר, וממשיכים ללוש במהירות איטית עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
3. עוטפים בניילון, מניחים בתוך הקערה ונותנים לבצק מנוחה של שעה.
4. המילוי: מערבבים את כל החומרים בקערה רחבה
5. הרכבת המעמולים: מחלקים את הבצק לחלקים קטנים במשקל של 30 גרם, ומכדררים לכדורים.
6. יוצרים גומה במרכזו של כל כדור ממשיכים לסובב את הכדור סביב האצבע, עד שדפנות הכדור מגיעות לעובי של 3 מ"מ.
7. ממלאים במילוי וסוגרים. מעטרים את החלק העליון בעזרת מוקד (מלקחיים משוננים).
8. אופים בחום של 170 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות.
עוף חמוץ מתוק חריף, איל לביא ואמא חנה
זהו אחד המתכונים האהובים עלי, שאמי חנה הייתה נוהגת להכין, כשהיינו חוזרים הביתה מביה"ס. תמיד היו מתלווים אלינו חברים מהכיתה, שאהבו לאכול את המאכלים של אמי.
מצרכים:
עוף צעיר מחולק ל-8 חלקים ורצוי אפילו ל-16(כי הכי כיף לאכול את העוף בידיים כשהוא חתוך לנתחים קטנים).
למרינדה (הרוטב): כוס קטשופ
כוס רוטב סויה איכותי תוצרת חוץ
כוס חומץ הדרים טבעי
2-3 כפות דבש
קורט פלפל שאטה יבש טחון (או יותר, לפי הסיבולת)
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
4-5 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המרינדה. מכניסים את נתחי העוף לתוך הקערה, ומערבבים היטב. נותנים לעוף לשכב בתוך המרינדה כשעתיים או יותר לספיגת הטעמים. שומרים בקירור. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס, וצולים את נתחי העוף יחד עם המרינדה בתבנית עמוקה למשך 45 דקות. מומלץ להגיש את העוף יחד עם תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול. אפשר לאפות אותם בתבנית נפרדת יחד עם העוף.
"אוגדן המתכונים של אמא", 38 שקלים
להשיג באגף לגיוס כספים, ויצו ישראל
שד' דוד המלך 38, תל אביב 64237
טל: 03-6923775/6/9 פקס: 03-6923938
ובסניפי ויצו ברחבי הארץ