שוט קפה וגראפה. שנייה וזה מוכן | צילום:
מיכל לנרט, גלובס
שוט קפה וגראפה
חומרים (ל-4 מנות): 80 מיליליטר גראפה 240 מיליליטר אספרסו קר 40 מיליליטר סירופ סוכר (אפשר לקנות מוכן; אפשר גם להכין בבית: מערבבים 2 כוסות סוכר בכוס מים רותחים, עד להמסת הסוכר, כך שבפועל בכל כפית מי סוכר יש כמעט 2 כפיות סוכר מומס) 1/4 ליטר חלב
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הגראפה עם 3/4 מכמות האספרסו ותרכיז הסוכר.
2. מקציפים חצי מכמות החלב עם שארית הקפה, ומוזגים לכוס בעדינות בעזרת כפית ארוכת ידית, כדי שהשכבות לא יתערבבו.