1 מחממים תנור ל–175 מעלות.
2 מכינים את העוגה: ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו בפולסים של 30 ואז 10 שניות. מערבבים עד להמסה מלאה.
3 בקערת המיקסר מקציפים את הביצים ושני סוגי הסוכר 5 דקות, עד לקבלת מקצפת אוורירית ותפוחה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הוניל והשוקולד המומס, ואז את הקמח והמלח. 4. יוצקים לתבנית ואופים 30 דקות, עד שהעוגה יציבה למגע וכשנועצים בה עם קיסם הוא יוצא מעט לח עם פירורים.
5 בינתיים מכינים את זיגוג הטופי-קרמל (הוא צריך להיות מוכן כשהעוגה יוצאת מהתנור): מבשלים בסיר על להבה בינונית את הסוכריות והשמנת המתוקה, עד שהסוכריות נמסות. מערבבים במרץ כל הזמן (לא להתייאש, בהתחלה נדמה שהסוכריות לעולם לא יימסו, אבל בהמשך הן נמסות בקלות). כשהרוטב אחיד מסירים מהאש, מוסיפים את השקדים ומערבבים עד שכולם מצופים היטב.
6 שופכים את הזיגוג על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. מביאים לטמפרטורת החדר, מכסים ומכניסים למקרר לייצוב.
7 לרוטב השוקולד: ממיסים יחד את השוקולד והשמנת במיקרו (שוב, בפולסים של 30 ואז 10 שניות). מערבבים עד המסה מלאה. מזלפים על העוגה פסים פסים, ומחזירים למקרר לייצוב של שעה נוספת.
8 לפני ההגשה חותכים לריבועים בסכין משוננת וחדה.