1 בעזרת וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים שקד טחון ומערבבים.
2 מוסיפים את הביצים בהדרגתיות, מערבבים עד להיטמעות הביצים במסה. עוצרים את המיקסר, מגרדים את הקרם מהדפנות.
3 מוסיפים קמח, מערבבים עד להומוגניות. מוסיפים רום בהדרגה עד שנטמע במסה.
4 מחממים תנור ל-175 מעלות.
5 פותחים כל קרואסון לאורכו בעזרת סכין מסור (סכין לחם). טובלים כל קרואסון בסירופ סוכר וסוחטים מעט. ממלאים כל קרואסון בעזרת שק זילוף בקרם שקדים (או 2 כפות גדושות). סוגרים את הקרואסון, ומזלפים מעליו מעט קרם שקדים. מפזרים מעט שקדים פרוסים מעל כל קרואסון.
6 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ-15-20 דקות. מצננים ובוזקים מעל כל קרואסון אבקת סוכר.
>> רוצים לדעת עוד על השקד הישראלי?