סיבים תזונתיים
השקד הוא בין המזונות העשירים ביותר בסיבים תזונתיים באופן טבעי עד פי 2 מאגוזים אחרים.הסיבים אינם נספגים במערכת העיכול ואינם תורמים קלוריות, מסייעים לתחושת השובע, להפחתת רמות הכולסטרול בדם ולשיפור פעילות מערכת העיכול.
חלבונים
השקד הישראלי מכיל רמה גבוהה מאוד של חלבון, המסייע לקידום תחושת השובע ולשמירה על המשקל.
החלבונים מהווים אבני בניין של איברים, רקמות, תאים, אנזימים והורמונים. החלבון עשיר בחומצת האמינו ארגינין ולכן עשוי לתרום להפחתה ביצירת דלקת טרשתית ( שלב מקדים בהתפתחות מחלות לב).
וויטמינים ומינרלים
השקדים עשירים בוויטמינים ובמגוון רחב של נוגדי חמצון. הם עשירים מאוד בנוגד החמצון, ויטמין E (אלפא טוקופרול) כך שבחופן שקדים מתקבלת חצי מהכמות המומלצת ליום. נוגדי החמצון כמו ויטמין E, פלבונואידים ופוליפנולים שבשקד נקשרים לחומרים מזיקים ומחמצנים ועשויים להפחית את הסיכון למחלות זקנה, מחלות לב, כלי דם וסרטן.
בשקדים מתקיים איזון של מינרלים המסייע לשמירה על לחץ דם תקין - אחוזים גבוהים של אשלגן ומגנזיום לצד רמה גבוהה של סידן המסייע גם לבניית העצם. אחוז הנתרן בשקדים נמוך במיוחד (1 מ"ג ל- 100 גרם).
שומן - אפס כולסטרול!
הכולסטרול במזון גורם לעלייה של רמות הכולסטרול בדם ולעליה בסיכון למחלות לב. השקד הישראלי אינו מכיל כלל כולסטרול ולעומת זאת עשיר בפיטוסטרול, חומר המתחרה בדם עם הכולסטרול ומסייע בהפחתתו.
שומן חד בלתי רווי
השקד הישראלי עשיר בחומצת שומן חשובה - חד בלתי רוויה - (בדומה לשמן זית). חומצת השומן הזו נחוצה לבריאות וחשובה לאיזון רמות השומנים בדם. היא מסייעת להפחתת רמות הכולסטרול ה"רע" (LDL) ושימור או שיפור רמות הכולסטרול ה"טוב".
שומן רווי
שומן זה נמצא בעיקר במזון שמקורו מן החי, וקיים בכמויות קטנות במזון מן הצומח. שומן זה תורם לעלייה ברמות כולסטרול בדם ומגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם. שומן רווי נמצא בשקד הישראלי בכמות קטנה מאוד, חצי עד רבע מהכמות באגוזים אחרים.
מזון שלם
איחוד הרכיבים התזונתיים, הנמצאים תחת קורת גג אחת בשקד הישראלי, יוצר אוכל מפנק ,טבעי, בריא המשתלב בתפריט היומי - בסלטים, מנות ראשונות, מנות עיקריות ובקינוחים ומסייע בשמירה על המשקל.