על פניו, המתכון של משפחת סיונוב דומה לכל מרק קובה אדום רגיל. אבל מרכיב אחד סודי הוא זה שהופך אותו למנה הכי מבוקשת בבית האח הגדול. פנינו אל אמא של אור, אילנה, שהסכימה לגלות לנו את הסוד
כבר בתעודת הזהות שלה בכניסה לבית האח הגדול סיפרה אור על הכישרון הכי גדול שלה, זה שמלווה אותה מאז שהיא זוכרת את עצמה - גלגול קובות, אפילו מתוך שינה. גם בתוך בית האח, בכל פעם שהתקציב אפשר זאת היא דאגה לרכוש סולת, בשר וכל מה שצריך כדי לפנק את דיירי הבית בקובה המפורסם שלה, אותו תוכלו למצוא גם היום בדוכן המשפחתי בדיזנגוף סנטר. בגלל שאור עדיין בבית, וגם מקווה לצאת ממנו אחרונה, החלטנו לפנות לאמא שלה, אילנה, שהסכימה לגלות את המתכון הסודי מאחורי הקובה שכמעט והצליח לרכך גם את לבו של שי חי.
המצרכים (8 מנות):
למרק:
2 בצלים גדול, קצוצים
שמן לטיגון
2 גבעולי סלרי, קצוצים (כולל העלים)
2 כפות רסק עגבניות
3 סלקים, מקולפים וחתוכים לקוביות
7 כוסות מים
מיץ סחוט מלימון אחד או שניים, לפי הטעם
2-4 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור
בהרט
לכדורי הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
מעט בהרט
כף שמן
לבצק הקובה:
כוס ושליש סולת
שני שליש כוס חיטה טחונה (זה הסוד לקובה מושלמת: אמא של אור טוחנת בבית חיטה לא מבושלת, אתם יכולים להחליף אותה בג'ריש)
מלח
כף שמן
מים (בין שני שליש כוס לכוס)
אופן ההכנה:
1 מכינים את המרק: מטגנים את הבצלים בשמן עד הזהבה, מוסיפים את הסלרי ורסק העגבניות ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את הסלק והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה נוספת, עד שהסלק מתרכך. מוסיפים מיץ לימון, סוכר, מלח, פלפל שחור ובהרט. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מורידים מהאש.2. מערבבים יחד את כל חומרי המילוי, לשים עד לקבלת תערובת אחידה, ומכניסים למקרר עד לשימוש.3. מערבבים את הסולת, החיטה הטחונה, המלח והשמן.4. מוסיפים לתערובת הסולת והחיטה מים בהדרגה תוך כדי לישה, עד לקבלת עיסה אחידה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). מכסים ומניחים בצד לכרבע שעה.
5 מרטיבים את הידיים ומתחילים במלאכת הגלגול: לוקחים חתיכה מהבצק (בערך בגודל של כדור פינג פונג) ומשטחים על כף היד. לוקחים כפית מהמילוי, מניחים באמצע וסוגרים מכל הצדדים. מגלגלים ביד לקבלת כדור יפה וחלק. ממשיכים כך עם כל כמות הבצק והמילוי.6. מביאים את המרק לרתיחה מחודשת. כשהוא רותח ומבעבע, מכניסים פנימה את הקובות (בכל פעם קצת, כדי שלא יקררו את המרק).
7 מערבבים בעדינות באמצעות נענוע הסיר, מכסים ומבשלים כרבע שעה.8. מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-15 דקות נוספות, ומגישים.
אור אני מתה על האופי שלך!!!מה שיש אומרת אמיתית לשמה!שימותו הקנאיםז!אני כמוך!! ולצערי אנשים לא אוהבים לשמוע. אמת! היית מהממת ונשארת עבורי מהממת!!את יודעת להיות חברה טובה!!!ורוב האנשים קנאים, ולא יודעים לפרגן. אני מאחלת לך שכל משאלות לבך! יתגשמו אמן ואמן!! אני מאחלת לך ולמשפחתך המהממת חג שמח. את מקסימה תמשיכי ככה!! מה אגיד מ ק ס י מ. ה!!!! כל טוב. פרח 0506378497 פתח תקוהl חג שמח יפה שלי מהממת!!!
אור בישלה לדיירים מטעמים,במיוחד אחרי שפלורי הלכה, כדי לא לריב על המטבח. היא הכינה מפרום, קובות מסוגים שונים והכל יצא לה טעים תמיד!!! וכל הדיירים אהבו אותה וקיבלו ממנה תמיכה, גם כשהיה לה עצמה מאד קשה. וזכותה לאהוב את עצמה ולא להצטנע. והיא כן הצטנעה בבית, ולא לקחה קרדיט על הרבה דברים. וכשפלורי ניסתה בכל הכוח! להשחיר אותה, אור פשוט תפסה מרחק ולא השיבה אש. והיא חכמה ומנתחת יפה סיטואציות מורכבות, כמו המצב במדינה שלנו, ולכן השתעממה מהדייר הרדוד שירק לוקשים למצלמה ושיחק לפי מה שמוכר. אור, אם את קוראת את זה, חשוב שתדעי, שכמוני הרבה אנשים ראו את האמת. הרבה משחקים אותה חכמים גדולים, אבל אף אחד מהצופים לא היה מסתדר איתו. זאת עובדה. הוא אנטי סוציאלי לבריות. לא קשור אלייך. הוא פרידה הכט בזכר. ואיתך לא משנה את מי היו מכניסים, היה מסתדר. את אישה חזקה, אמיצה. אני בטוחה שברחוב את מקבלת הרבה אהבה. כי הטוקבקיסטים מרשים לעצמם להיות רעים, אבל לא בפנים. פה אנשים סתם יורקים משפטים. בהצלחה בכל אשר תלכי. תיזהרי מהכרישים רק ממי. לצערי, שי חי וטהוניה לימדו אותי שכן יש רוע, ויש אנשים, שכל כך מרוכזים בעצמם, עד שהם לא רואים כמה רע הם בעצמם עושים. והם עקשנים לא לעשות חשבון נפש. וזה מחליא.
בכל כתבה יש תמיד את אלה שידברו בשפה מגעילה ונמוכה, יקללו, יעליבו בקיצור הישראלי המכוער (תתפלאו אבל רב הישראלים לא כאלה)
בהתחלה לא הבנתי איך מעריצים אותו אבל חבר הסביר לי: אנחנו מזדהים עם מי ש חושב ומדבר כמונו , אז הנה - שפה נמוכה, רע לב מזכיר לכם מישהו?
בחיים לא השתמשתי בשפה רעה כדי להגיד מה אני חושבת , ממש עצוב שיש כל כך אנשים שלא מבינים שכשאתה מקלל מעליב ומשפיל שומעים אותך אבל שאתה מדבר יפה ומסביר בדרך ארץ מקשיבים לך.
שבוע טוב ותודה על המתכון.
פחחחח עצם העובדה שתמר יצאה שאל אותה איציק זוהר איזה אוכל טעים יותר של פלורי או של אור היא אמרה של אור אבל האוכל המרוקאי מי שיודעת לבשל זה הכי אין עליו אבל פלורי לא בשלה טעים זה אני אומרת בוודאות משום שראיתי איך שהיא בשלה ומה שמה בתבשילים פשוט נגעלתי דוגמא קציצות עוף שעשתה טיגנה אותם ואח״כ שמה אותם בסיר ובשלה אותם מתוקים איכככככככ מה זה ?