1 מבשלים את האורז על פי ההוראות שעל האריזה. מניחים בצד עד לצינון.
2 סוחטים היטב את התרד מנוזלים, קוצצים ומעבירים לקערה. מוסיפים את הפטה, הביצים, שמיר, נענע, בצל ירוק וגרידת לימון. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 מפרידים את עלי הפילו ושומרים אותם מכוסים במגבת לחה. מברישים עלה אחד בחמאה, בעיקר בקצוות, ומעבירים לתבנית משומנת כך שהשוליים נופלים הצדה מארבעה כיוונים. חוזרים על הפעולה עם כל עלי הפילו, ומניחים אותם בצורה חופפת כל פעם עם סיבוב קטן בכיוון השעון, כדי שייווצרו שוליים שפיציים לכל קוטר התבנית. מקפידים לשמן בחמאה בין לבין.
5 מעבירים את המלית לתבנית, על הפילו, ומיישרים אותה בעזרת מרית. מסדרים את שולי בצק הפילו מעל למלית בצורה נאה. מברישים את השוליים בחמאה מומסת.
6 מעבירים לתנור החם ואופים 25-30 דקות, עד שהמלית מתייצבת והשוליים מזהיבים יפה. 5 דקות לפני סוף האפייה מוציאים, מפזרים על המלית את הגבינה המגוררת ומחזירים לתנור.
7 מניחים למאפה לעמוד כמה דקות לפני ההגשה, כדי שהמלית תתייצב ותיפרס יפה.
8 מגישים עם סלט או מטבל צזיקי קר.
>> גם בשבוע שעבר אכלנו ארוחת שישי עם תום פרנץ
>> רחל מ"מאסטר שף" פותחת מסעדה!