1 מחממים 3 כפות שמן זית בסיר גדול ורחוב ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כדקה. מוציאים מהסיר ושומרים בצד בקערה.
2 באותו הסיר (בלי לנקות) מחממים כף נוספת של שמן זית. כשהשמן חם מכניסים את הבשר וצורבים את הנתח מכל צדדיו, עד שהוא מקבל קרום פריך (להיזהר לא לשרוף).
3 יוצקים מים עד כיסוי, ומביאים לרתיחה תוך כדי ניקוי הקצף המצטבר למעלה. מבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע, עד שהנתח רך. מוציאים את הבשר ולא מרוקנים את הסיר מהנוזלים. כשהבשר מתקרר מעט פורסים אותו לפרוסות.
4 מוסיפים לסיר עם נוזלי הבישול את הבצל והשום המטוגן, גריסי פנינה ושעועית, ומבשלים כשעה על אש נמוכה מכוסה. מוסיפים את הירקות ומבשלים כחצי שעה נוספת עד שהם מתרככים (אני שם את הירקות הקשים רבע שעה לפני שאני מוסיף ירקות רכים יותר כמו קישוא או זוקיני). מחזירים את נתחי הבשר, מתבלים את המרק, טועמים ומתקנים תיבול. ממשיכים לבשל עד שכל המרכיבים רכים (להיזהר מבישול יתר). בסוף הבישול מוסיפים פנימה עשבי תיבול ומגישים חם.
*אם לא רוצים מרק בשרי, יש להוסיף עוד 2-1 בצל קצוץ בשלב הטיגון, ולהמשיך מיד עם גריסי הפנינה, השעועית ושאר הירקות כפי שרשום במתכון.
>> בשבוע שעבר הכנו כאון חמין צמחוני מפנק
>> והנה 4 מתכונים עם הירק החם של העונה: ארטישוק ירושלמי