1 מתחילים עם העוף: מערבבים את השוקיים עם כל שאר החומרים ומשאירים בצד לחצי שעה לפחות. בינתיים אפשר להתחיל להכין את המג'דרה (ראו מיד). מעבירים לשקית קוקי ואופים ב-200 מעלות כ-40 דקות.
2 המג'דרה: שוטפים את העדשים ומבשלים בסיר עם ליטר וחצי מים לא מומלחים 20-25 דקות, עד שהן רכות אבל לא עיסתיות. כדאי להתחיל לבדוק אותן כבר אחרי רבע שעה, כדי לא לפספס את הנקודה שבה הן מתרככות.
3 בינתיים חותכים את הבצלים לחצאי עיגולים, ומטגנים במחבת עם שמן הזית עד שהם חומים מאוד. שנייה לפני שהם מתחילים להישרף מוסיפים למחבת חצי כוס ממי הבישול של העדשים, וממשיכים לבשל את הבצלים על אש נמוכה כ-5 דקות (ללא כיסוי). בסוף הבישול הבצלים נמסים מעט ומתקבל מעין רוטב חום. מכבים את האש ושומרים בצד.
4 מסננים את העדשים ושומרים בצד את מי הבישול שלהן. מחזירים את העדשים לסיר ומוסיפים את הבורגול, את הבצלים עם השמן והנוזל וכוס וחצי של מי בישול העדשים.
5 מתבלים במלח ובקורט בהרט אם רוצים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים נספגים בבורגול כ-10-13 דקות. משאירים מכוסה כ-10 דקות נוספות, ומגישים חם.
>> בשבוע שעבר הכנו סינייה של דג ובורגול
>> רוצים משהו חלבי דווקא? הנה קיש סלק מגניב