פרגיות צלויות על מג'דרה של בורגולארוחה זולה, קלה ומעולה שתסדר לכם פיקס את ארוחת הערב: בזמן שהפרגיות במרינדה מתקתקים את המג'דרה, ותוך שעה וקצת הכל מוכן. מתכון של אבי ביטון![]()
צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים :לפרגיות:
למג'דרה:
אופן ההכנה:1 מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הפרגיות. מעסים היטב ושומרים כשעה במקרר. 2 בינתיים מכינים את המג'דרה: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית (לא להתפתות להוריד מכמות השמן!) עד שהוא מקבל צבע שחום-כהה. 3 מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים את העדשים ומבשלים כחצי שעה, עד שהן רכות ומוכנות לאכילה. מוציאים כוס ממי הבישול ושומרים להמשך, ומסננים את השאר. 4 מוסיפים לעדשים את השמן של הבצל (בלי הבצל עצמו) והבורגול. 5 מוסיפים את מי הבישול של העדשים למחבת עם הבצל. מבשלים עד שהמים מקבלים את הצבע הכהה של הבצל. 6 בינתיים מסדרים את הפרגיות עם הרוטב בתבנית עם הרוטב וצולים על הגריל (או בגריל של התנור) כ-12 דקות. 7 מוסיפים את תכולת המחבת לסיר, ממליחים וממשיכים לבשל מעל אש בינונית, עד שהמים כמעט נעלמים. מערבבים ומגישים לצד הפרגיות, עם סלט עגבניות חריף וטחינה טובה.
מקרא:
![]() ![]() |