המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים עד לריכוך מוחלט. 2 מחממים תנור לחום הכי גבוה (מומלץ גריל עם טורבו). 3 מערבבים היטב בקערה את הפלפלים, עגבניות השרי, הפטרוזיליה, הבזיליקום, המלח, הפלפל, שמן הזית, הבלסמי והלימון. מניחים בצד. 4 מורחים את שמן הזית על שני צדי הפילטים וטובלים כל אחד מהם בתוך השומשום, כך שיהיו שיהיו מצופים היטב. מסדרים בתבנית אפייה עם נייר אפייה מעל הפילטים. מכניסים לתנור ל-5 דקות. 5 מוסיפים את העדשים לקערה עם הירקות ועשבי התיבול ומערבבים היטב. 6 מוציאים את הדג מהתנור, מניחים ערימה של עדשים בצלחת הגשה ומעליהם את פילה הדניס הצלוי. מגישים מיד. * אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב. |