1 משרים את הדגים כשעה במים עם חצי כפית מלח. מסננים ושוטפים טוב.
2 טוחנים את הדגים עם שאר מרכיבי הקציצות. יוצרים קציצות ומניחים במקרר לשעה, לאיחוד טעמים ולהתייצבות.
3 מבשלים את העדשים בהרבה מים כחצי שעה, עד שהן מתרככות. מסננים ומניחים בצד.
4 חותכים את הגזר והקישוא לג'וליאנים (מקלות דקיקים), חוצים את הפטריות וקוצצים את הבצל הירוק. מקפיצים את כל הירקות קלות במעט שמן במחבת חמה כ-4 דקות, עד שהם מתרככים. לקראת הסוף מוסיפים את היין ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
5 מוסיפים את העדשים להקפצה קלה ומכבים את האש.
6 מכינים את רוטב הצרמלה: קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה ומניחים בקערה יחד עם האריסה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
7 מלהיטים מחבת פסים ומוסיפים מעט שמן זית. צורבים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד. מגישים עם העדשים והרוטב.
>> בשבוע שעבר למדנו מתום פרנץ מה זה ארוחת שישי בקלאסה
>> מתכונים לכל השבוע מחכים לכם כאן