1 משרים את האורז במי ברז כ-15 דקות.
2 בינתיים מחלקים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני ומטגנים אותם בשמן עמוק עד להזהבה. מטגנים את שיני השום בשמן העמוק עד שהן מזהיבות מעט ומניחים בקערה בצד.
3 מסננים את האורז ומוסיפים אליו את התבלינים ושמן הזית.
4 מסדרים את הכרוביות והשום בתחתית הסיר, מכסים באורז ומוסיפים את הציר בזהירות. מכסים את הסיר ומחממים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שכל המים נספגים באורז.
5 מניחים לסיר לעמוד מכוסה ולהזיע 10 דקות לפחות, והופכים את המקלובה על צלחת הגשה.
*מומלץ להגיש לצד סלט ערבי קצוץ.
>> בשבוע שעבר הכנו קציצות סלמון חמצמצות
>> והנה שמונה מתכונים עם שוקולד שימתיקו לכם את הסופ"ש