1 משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה, מסננים ומבשלים בהרבה מים טריים כשעה וחצי, עד שהם רכים.
2 מחממים סיר עם 4 כפות שמן זית ומטגנים את נתחי הפרגית עד להשחמה. קוצצים את הבצל, מוסיפים למחבת וממשיכים לטגן עד שגם הוא משחים.
3 מוסיפים מים עד לכיסוי ומתבלים במלח, פלפל שחור, ציפורן, כוכב אניס, עלי דפנה, הל וג'ינג'ר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים את הנתחים 30-40 דקות.
4 מוציאים את הנתחים החוצה, מסננים ושומרים בצד את הציר שנוצר.
5 מוסיפים לאותו הסיר 2 כפות שמן זית ומטגנים את האורז כדקה. מוסיפים 2 וחצי כוסות מהציר ואת החומוס המבושל. מביאים לרתיחה, מתבלים בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים נספגים באורז (האורז אמור להתבשל רק חלקית).
6 פורסים את החצילים לאורך (אין צורך בקילוף) ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה משני הצדדים. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
7 מרפדים תבנית קוגלהוף בפרוסות החציל כך שיחפפו זו את זו חלקית. ממלאים כשליש מהתבנית באורז עם החומוס ומסדרים את נתחי הפרגית לכל אורך התבנית (אם הנתחים גדולים אפשר לחתוך אותם לשניים). מכסים את נתחי הפרגית ביתרת האורז. מכסים את האורז בחצילים, דוחסים בעזרת הידיים ומהדקים היטב.
ככה היא נראית מבפנים | צילום:
אסף אמברם, mako אוכל
8 מוסיפים כשלושת רבעי כוס מהציר לתבנית הקוגלהוף ומכסים בנייר כסף. אופים כ-20 דקות.
9 מוציאים את התבנית מהתנור, מכסים אותה במגבת ומניחים לה "להזיע" 10 דקות. הופכים על צלחת הגשה ומגישים חם עם סלט קצוץ.