רקאקה ועדסהמאסטר שפית שלנו, נוף עתאמנה אסמעיל, מכינה תבשיל חם מהמטבח הערבי של עדשים ואטריות בעבודת יד. הוא צמחוני, טבעוני וגם פרווה, ומעמיד למבחן את כישורי רידוד הבצק שלכם. מוכנים לנסות?
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):לבצק:
לתבשיל:
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצל בסיר עם מחצית מכמות שמן הזית עד להשחמה. מוסיפים פנימה את העדשים ומטגנים כדקה נוספת, מוסיפים מים עד לכיסוי העדשים ומבשלים על אש בינונית עד שהעדשים רכות. 2 בזמן בישול העדשים עוברים להכנת הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים לבצק אחיד ולא דביק (במידה והבצק דביק ניתן להוסיף קצת קמח). לשים את הבצק כ-5 דקות, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח כ-10 דקות. 3 מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר (במידה ויש לכם מכונת פסטה מומלץ להיעזר בה). מקמחים היטב את העלה ומקפלים אותו לרולדה. בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה לעיגולים צרים (חצי ס"מ) ופותחים את הגליל שנוצר. מקבלים בסוף רצועות פסטה דקיקות. 4 מעבירים את רצועות הפסטה לסיר עם העדשים וממשיכים לבשל כ-10 דקות (מומלץ לבדוק אם חסרים מים - התבשיל אמור לצאת סמיך אך לא סמיך מדי. אם חסר, ניתן להוסיף מעט). מתבלים את התבשיל במלח, כמון ופלפל שחור. 5 מחממים במחבת את יתרת שמן הזית ומטגנים את השום עם זרעי הכוסברה עד שהם משחימים. מוסיפים את תוכן המחבת לסיר וממשיכים לבשל כדקה. מעבירים את התבשיל לקעריות ואוכלים חם או בטמפרטורת החדר. >> בשבוע שעבר תום פרנץ הכין עוף צ'רקסי עם אורז>> והנה אמפנדת הענק של ארז קומרובסקי |