עוף בציפוי פלאפלזה שעוף אוהב ציפוי פריך - כולנו יודעים. אבל עם כל הכבוד לשניצל, יש תוספות מעניינות וטעימות יותר מפירורי לחם. כאן חזה העוף מצופה בתערובת פלאפל עם המון ירוקים, מטוגן, נכנס לתנור ויוצא פשוט תענוג
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 משרים את גרגירי החומוס למשך 12 שעות לפחות במים. 2 מסננים את הגרגירים וטוחנים במטחנת בשר או במעבד מזון יחד עם הבצל, הפטרוזיליה, הפלפל החריף והכוסברה. מעבירים פעמיים במטחנת הבשר או לחילופין טוחנים במעבד המזון עד שמתקבלת בלילה דקה. מעבירים לקערה, מתבלים ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. לשים היטב, ובמידה והבלילה יבשה ומתפרקת מוסיפים מעט מים ולשים עד שמתקבל בצק. מניחים בצד. 3 מערבבים את הטחינה עם מיץ הלימון ומעסים את נתחי העוף בממרח שמתקבל. מתבלים את הנתחים במעט מלח ופלפל שחור. 4 פורסים ריבוע באורך 30 ס"מ של ניילון נצמד על משטח העבודה. מניחים חופן מבלילת הפלאפל ומשטחים, מניחים את חזה העוף על הפלאפל, לוקחים חופן נוסף ומצמידים לחלק העליון של חזה העוף כך שכל הנתח יהיה מכוסה בבלילה. סוגרים את הניילון הנצמד ומהדקים את הבלילה היטב סביב חזה העוף. מכניסים את חזה העוף למקפיא לשעה להתייצבות. 5 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את חזה העוף משני הצדדים עד שהוא פריך וזהוב. מוציאים ומניחים על נייר אפייה בתבנית התנור. מכניסים מיד לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה או יותר תלוי בגודל הנתח. 6 מגישים לצד סלט ירקות קצוץ וטחינה. >> בשבוע שעבר הכנו תבשיל בורגול וחומוס עם גבינת פטה>> ונסו גם עוגת פולנטה לימונית ומפתיעה |