1 מתחילים לילה לפני: מכניסים את הבשר לרשת בישול ומבשלים בסיר עם הרבה מים, בצל, עלי דפנה וגרגירי פלפל שחור שלם כשעתיים. מסננים, ושומרים כוס וחצי מנוזלי הבישול. מעבירים את הבשר למקרר ללילה (אם אין פול מבושל, שמים אותו להשריה).
2 למחרת מסירים את רשת הבישול ופורסים את הנתח לפרוסות בעובי ס"מ וחצי (אם יש צורך, מבשלים את הפול).
3 פורסים את הבצל וקוצצים את הסלרי והפטרוזיליה (בנפרד). מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
4 מוסיפים את נוזלי הבישול ששמרנו ומכניסים את פרוסות הבשר. מפזרים את הסלרי הקצוץ (אם אין מספיק נוזלים, אפשר להוסיף מעט מים רותחים). מביאים לרתיחה.
5 אוספים מעט רוטב בכף, ושופכים על הבשר. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 35 דקות.
6 מוסיפים את הפטריות, הפטרוזיליה ושליש כוס מים רותחים ומבשלים עוד 20 דקות, לצמצום הרוטב.
האורז:
1 מביאים לרתיחה בסיר את האורז והמים, מכסים ומבשלים 7 דקות. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 4 דקות נוספות.
2 קוצצים את הבצל, הפלפל החריף והשמיר (בנפרד). מטגנים את הבצל. מוסיפים את הפלפל החריף ואת הפול מקפיצים כמה דקות ביחד.
3 מוסיפים את השמיר והתבלינים ושליש כוס מים רותחים, ומבשלים 7 דקות. מערבבים עם האורז, ומגישים עם הצלי.