קישואים ממולאים בניחוח נענע ולימוןאנחנו יודעים שהפלפלים שולטים בתחום, אבל מודים - לנו תמיד הייתה חולשה דווקא לקישואים ממולאים. כאן הם מגיעים עם בשר טלה או עגל, מתבשלים עם עגבניות ונענע ויוצאים בטעם גן עדן. הכירו את מלך הממולאים החדש
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים :
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מרוקנים את הקישואים ושומרים בקערה עם מים ומעט מלח בצד. 2 משרים את האורז במי ברז במשך חצי שעה לפחות. 3 מטגנים את הבשר הטחון בשמן הזית על אש גבוהה עד שהוא משחים. מתבלים במעט מלח ופלפל. 4 מסננים את האורז ומוסיפים אליו את הבשר (כולל השמן והמיצים שהוא הגיר למחבת). מתבלים את האורז במלח, פלפל שחור ובהרט ומערבבים היטב. 5 ממלאים את הקישואים ומקפידים להשאיר רבע מהקישוא ללא מילוי, על מנת לאפשר לאורז להתנפח מבלי שהקישוא יתפוצץ. 6 הרוטב: פורסים את העגבניות ומניחים אותן בתחתית הסיר. מפזרים את השום ועלי הנענע ומסדרים מעל את הקישואים בעמידה כשהפתח כלפי מעלה. אם נשאר חלל פנוי בסיר ניתן לשים תפוח אדמה שיסתום את החלל, או פשוט להשתמש בסיר יותר קטן. מכסים את הקישואים בצלחת יותר קטנה מקוטר הסיר ומוסיפים את שמן הזית והלימון. מוסיפים מים עד כסנטימטר מעל גובה הצלחת, מכסים ומביאים לרתיחה. 7 מנמיכים את האש וממשיכים לבשל את הקישואים במשך שעה ורבע עד שעה וחצי. בזמן הזה מרבית הנוזל מתאדה. מסננים את מה שנשאר ושומרים בצד כרוטב. מגישים את הקישואים עם פלחי לימון ועלי נענע טריים. >> בשבוע שעבר הכנו ארוחת שבת צמחונית של בורגול וירקות צלויים>> ולקינוח: עוגיות לוטוס עם מילוי קוקוס שמנמן ונפלא |