קציצות קוסקוס ופטה עם מטבל פסטונמאס מהקוסקוס עם המרק? תום פרנץ מצא דרך נוספת, שונה מאוד ולא פחות טעימה, לצרוך את הקוסקוס שלנו: מטוגן בקציצה חלבית עם רוטב שמנת. אימצנו
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):לקציצות (כ-12 יחידות):
מטבל פסטו שמנת חמוצה:
אופן ההכנה:1 מעבירים את הקוסקוס לקערה ויוצקים עליו את המים הרותחים. מכסים בניילון נצמד ומשהים ל-5 דקות, או עד שהקוסקוס סופג את כל הנוזלים והוא רך. מצננים לטמפרטורת החדר. 2 מוסיפים פנימה את עשבי התיבול, גבינת הפטה המפוררת, הביצים והקמח ומערבבים לקבלת עיסה אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. התערובת צריכה להיות רכה ונעימה - אם היא יבשה מדי מוסיפים כף מים או חלב, אם היא רטובה מדי מוסיפים כף קמח. 3 צרים קציצות בידיים לחות ומסדרים על משטח מרופד בנייר אפייה. מחממים מחבת עם שמן קנולה ומטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד, להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג. 4 למטבל: מערבבים את כל המרכיבים בקערה. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לקעריות הגשה לצד הקציצות, ומגישים עם סלט ירוק. >> בשבוע שעבר הכנו תבשיל מהיר של קוסקוס ועוף>> והנה לביבות גבינה ולוטוס להדלקת נרות |