1 משרים את החומוס בהרבה מים למשך לילה. למחרת מסננים ומעבירים לסיר. ממלאים במים טריים (לא ממליחים, כי ההמלחה מפריעה לחומוס להתרכך) ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.
2 מרתיחים את גוש הבשר במים כחצי שעה, ומחליפים את המים (בשר הראש מאוד מלוח, והרתיחה והחלפת המים ממתנות את המליחות).
3 חותכים את הבשר לקוביות בינוניות ומחזירים לסיר לבישול של חצי שעה נוספת. שופכים את המים ושוטפים טוב את הבשר.
4 מחזירים את הבשר לסיר, ומוסיפים את החומוס, השום, התבלינים והשמן.
5 ממלאים במים רותחים עד גובה הבשר והחומוס, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות. ברבע השעה האחרונה מוסיפים לסיר את הפלפל החריף, חתוך לפרוסות. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים גם אותה.
6 טועמים, ומוסיפים מלח רק אם צריך. מרקם הרוטב אמור להיות סמיך ולא מימי. אם הוא עדיין מימי – מצמצמים אותו בסיר פתוח.
7 מכינים קוסקוס לפי ההוראות על האריזה, ומגישים עם תבשיל הבקר והחומוס (אפשר בשתי קערות הגשה נפרדות ואפשר ביחד).
• את גרגירי החומוס אפשר להחליף בשעועית, שהושרתה ובושלה באותו אופן.
• נשארו שאריות? הוסיפו לסיר תפוחי אדמה ובשלו עוד כשעה. זהו, אתם מסודרים עם אוכל לראשון.
משרים חומוס? השרו ובשלו כמות גדולה, השתמשו בכמות שאתם צריכים ואת היתרה שמרו במקפיא, מחולקת לשקיות קטנות. כך תחסכו לעצמכם את הבישול המוקדם לפעמים הבאות.