המצרכים (4 מנות):
לאורז:
אופן ההכנה:1 מבשלים את האורז בהמון מי מלח רותחים, כמו שמבשלים פסטה, בערך 40 דקות. במקביל ממשיכים בשלבי ההכנה. 2 מחממים מחבת גדולה ומוזגים פנימה את שמן הזית. מטגנים את הפלפלים יחד עם הכרשה והצ'ילי, עד שהם מתרככים. 3 מוסיפים את השום ועגבניות השרי ומערבבים היטב. 4 ברגע שהעגבניות מתחילות להתפרק במחבת שופכים פנימה את היין, ומבשלים ללא כיסוי 2-3 דקות, עד שכל האלכוהול מתאדה. 5 מוסיפים את האורז ואת הירוקים ומערבבים היטב. 6 מחממים על להבה נפרדת מחבת נוספת, ומוסיפים שמן זית. מניחים את הדג (על הצד של העור), ממליחים ומפלפלים וצורבים כ-4 דקות. הופכים וצולים כ-4 דקות נוספות. 7 מעבירים את סלט האורז לצלחת הגשה ומניחים מעל את נתחי הלוקוס. מגישים מיד. * יקר לכם לוקוס? אפשר להכין את המנה גם עם דג אחר, או לחלופין עם חתיכות פרגית. אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.
|