המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1 קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ. 2 מטגנים בשמן עמוק את החציל עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומטגנים את פרחי הכרובית. 3 בסיר נפרד מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן זית עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה תוך ערבוב. 4 מוזגים 2 כפות שמן זית בסיר רחב עם תחתית עבה, ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על התחתית והדפנות. 5 מערבבים בקערה את האורז (היבש) עם הירקות המטוגנים, הבצל והשום ומניחים בתוך הסיר. 6 מערבבים את המים הרותחים עם בהרט, מלח ופלפל ומוזגים על האורז. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-30 דקות. 7 מכבים את האש וממתינים חצי שעה. פותחים את הסיר, מניחים מעליו צלחת גדולה והופכים את תוכן הסיר לתוך הצלחת. משחררים את הסיר בעדינות, ומגישים מיד. * לגרסה בריאה יותר מוותרים על הטיגון העמוק: מושחים את קוביות החציל ופרחי הכרובית בשמן זית, ואופים בחום בינוני גבוה (180-200 מעלות) עד השחמה. ממשיכים במתכון כרגיל.
מקרא:
![]() ![]() |