המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה גדולה את העוף הטחון וכל העלים הקצוצים, תערובת הפילדלפיה, השום, המלח, הפלפל ושמן הזית. לשים ידנית עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. 2 חותכים את השומר בבסיסו, ומפרידים בזהירות את העלים. חוזרים על הפעולה עד שמתקבלים 12 עלי שומר מופרדים. 3 יוצרים מתערובת העוף 12 קציצות עגולות ושוות בגודלן, ומכניסים כל קציצה לעלה שומר. 4 מרפדים תחתית של תבנית אפייה עם דפנות גבוהות בטבעות הכרישה. ממליחים, מפלפלים ושופכים מעט שמן זית. מסדרים מלמעלה את האורז ויוצקים פנימה חצי כוס מים. 5 מסדרים את עלי השומר הממולאים בצפיפות, ואופים ב-200 מעלות למשך כחצי שעה. אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.
|